De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Boek van de Maand november 2018

  •  
27-11-2018
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
182 keer bekeken
  •  
thumb-boekennov
Onze vier boekhandelaren kozen uit de grote stapel romans, non-fictie, poëzie, biografieën en essaybundels, hét boek van de maand. Het boek dat we niet mogen missen en móeten lezen. Ze kiezen uit binnen- en buitenlandse boeken, mits in vertaling beschikbaar. Aan tafel onze vier boekhandelaren: Iris Meijer van Linnaeus Boekhandel in Amsterdam, Jeroen Schwartz van Boekhandel Lovink in Lochem, Margreet de Haan van Boekhandel ’t Spui in Vlissingen en Tim van den Hoed van de Utrechtse Boekenbar uit Utrecht.

Boek van de Maand november 2018: De schelmenstreken van Reinaert de Vos - Bewerkt door Koos Meinderts

cover-schelmenstreken
Terwijl Reinaert de Vos tijdens het monopoly-spelen met zijn kinderen stiekem een briefje van duizend uit de bank jatte en zich te goed deed aan een kipkluifje, verklaarde Koning Nobel in de paleistuin de jaarlijkse Hofdag voor geopend.
Met de opening van de Hofdag opent ook de fonkelende bewerking die Koos Meinderts maakte van het bekendste epos uit de Middelnederlandse literatuur: Van den Vos Reynaerde. In achttien hoofdstukken verhaalt Meinderts over de belevenissen van de geslepen vos Reinaert en zijn beklagenswaardige tegenspelers, waaronder Tibeert de Kater, Bruun de Beer en Cuwaert de Haas.
Elk hoofdstuk werd geïllustreerd door een vooraanstaand kinderboekillustrator.
  Heterdaad - Johan Harstad
Heterdaad bevat 15 droogkomische microromans van Brandeggen over een gelijknamige detective die er een neusje voor heeft áltijd op de juiste plek te zijn als er een misdaad wordt gepleegd. Als tegenwicht hangt aan deze vederlichte vertellingen een even uitvoerig als enthousiast notenapparaat van de doorgewinterde (fictieve) Duitse annotator Bruno Aigner, die totaal begeesterd is door Heterdaad en diens schepper. 
  Laura H. Het kalifaatmeisje uit Zoetermeer - Thomas Rueb
cover-laura-kalifaat
In de zomer van 2016 wordt buiten het kalifaat van Islamitische Staat een jonge vrouw aangetroffen, rennend door de woestijn met twee kleine kinderen. Ze heet Laura, zegt ze, en ze komt uit 'Sweet Lake City'. Ze is ontsnapt, huilt, wil naar huis. Terug naar Zoetermeer - waar haar vader wacht, die een reddingsactie had opgezet met schimmige privémilitairen. Op Schiphol wordt Laura gearresteerd. Ze zou zijn gestuurd door IS om een aanslag te plegen. En waar is Ibrahim, de knappe jihadist voor wie ze alles opgaf? Laura uit Zoetermeer wordt Laura H., de bekendste Syriëganger van Nederland. Thomas Rueb volgde Laura's spoor tot in Irak. Hij recon­strueerde haar bekering, ijzingwekkende leven in het kalifaat en haar met vragen omgeven terugkeer. Dit is het verhaal van een meisje dat haar geluk zocht in een nachtmerrie. Van een vader die alles doet voor zijn kind. En van een land dat worstelt met de vraag: wanneer ben je een terrorist?
  Kookbijbel - Niki Segnit
cover-kookbijbel
De Kookbijbel is een praktisch handboek, bedoeld om creatieve koks hun eigen recepten te helpen ontwikkelen. Het is gebaseerd op een reeks recepten die, als je ze eenmaal doorhebt, vrijwel overal op toepasbaar blijken: op wat er in je koelkast ligt, op wat het seizoen of de markt te bieden heeft, of op waar jij op dat moment zin in hebt. Deze basisrecepten zijn ondergebracht in twaalf verhalen – brood, chocola, custard, etc. – en de overgang van het ene naar het andere recept betekent meestal niet meer dan een enkele aanpassing in de werkwijze of de ingrediënten. Met een beetje mazzel helpen deze basisrecepten je om de kok te worden die ik altijd heb willen zijn: het type dat een kom pakt en een gerecht maakt waarvan de exacte hoeveelheden en ingrediënten elke keer variëren. Kortom, een instinctieve kok.
Nog meer boeken? Ga naar onze boekenpagina.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.