De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Clipblog week 5: Earth, Wind & Fire!

05-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Earth, Wind & Fire Clipblog week 5
Vandaag werd helaas bekend dat Maurice White, de oprichter en zanger van Earth, Wind & Fire, op 74-jarige leeftijd is overleden. De soul, funk, jazz- én discomuziek van de band had wereldwijd veel invloed. Als eerbetoon aan hem is de clipblog van deze week gevuld met een paar heerlijke klassiekers, dus geniet! En Groove on ...
September : dé ultieme klassieker die vrijwel iedereen kent, kwam uit in 1978. Dancing in september!
Fantasy : in 1977 werd dit nummer zó populair, dat het veel en succesvol werd gecoverd. De band Blackbox kwam in 1990 met een cover , waarna het internationaal nieuw leven werd ingeblazen.
Boogie Wonderland : Deze swingende hit uit 1979 zorgde voor overvolle dansvloeren...

Let's Groove
: in 1981 kwam Let's Groove binnen in de Top 40 en bleek, na Boogie Wonderland, de op één na grootste hit van Earth, Wind & Fire.
Shining Star : Maurice White kreeg inspiratie voor dit lied toen hij ’s nachts zijn blik op de sterrenhemel richtte. En met succes, want de hit uit 1975 werd opnieuw veelvuldig gecoverd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.