Elke werkdag om 19:00 op NPO 1

 • Clipprimeur: ‘Verdovend Middel’ van Roxeanne Hazes

  Rubriek: De Muziek Draait Door

  tumb roxeanne clipprimeur

  Begin 2017 kwam ze terug met een nieuwe single ‘Ik was toch je meisje’, waarna op 1 september 2017 haar debuutalbum ‘In mijn bloed’ verscheen. Ze staat elke laatste vrijdag van de maand bij ons in de studio en wij mogen haar met trots onze huisband van seizoen 13 noemen; Roxeanne Hazes!

  Vandaag verschijnt haar 3e single van het album ‘In mijn bloed’, met een indrukwekkende jaren ’80 videoclip van regisseur Florian Vermeulen. En wij kregen de première! Ook spraken wij Roxeanne kort over de videoclip en haar nieuwe single. 

  Hoe was de samenwerking met regisseur Florian?
  “Ik ken Florian van de videoclip ‘Ik Was Toch Je Meisje’ die hij ook geregisseerd heeft. Ik merkte dat ik heel graag samenwerk met hem. Ik heb de invulling van deze videoclip helemaal bij hem gelaten. Gelukkig ken ik hem dus al wat langer dus vertrouwde ik volledig op hem. Het is dan heel fijn dat ik het écht los kon laten.”

  Waarom wilde je ‘Verdovend Middel’ als 3e single van je album?

  “Ik zag op Spotify dat ‘Verdovend Middel’ heel veel geluisterd werd. Sterker nog: hij staat bovenaan als best beluisterde liedje. En ik merk ook tijdens de tour dat wanneer ik het liedje begon te zingen mensen echt uit hun dak gingen.”

  Waarom denk je dat luisteraars zich juist tot dit nummer voelen aangetrokken?

  “Het is een layback en mellow liedje. Het gaat over verdovende middelen, zoals drugs. En het is een metafoor voor de liefde. Want de liefde is voor mij soms ook een verdovend middel. Ik denk dat dat mensen aanspreekt en dat gewoon tof vinden.”

  Je zingt in het liedje “Oh, wat een gedoe, ik was toch afgekickt?” Is het een liedje die de liefde viert of juist andersom?
  “Het heeft te maken met een verslaving aan mannen. Daar komt het op neer. Dat is raar als ik het zo hardop zeg, maar daar gaat het wel over. Misschien is het ook wel een beetje een negatief liedje. Dat je steeds maar weer naast die foute guy in bed ligt bijvoorbeeld.”

  Wat vind je het leukste aan de videoclip?
  “Ik vind het vooral heel erg leuk dat mijn band erin speelt. Dat is heel bijzonder voor mij. Florian was op zoek naar een band die daarin kon spelen, waarop ik zei ‘Als ik dan een suggestie mag doen, waarom niet mijn eigen band!’ Ze beginnen ook steeds belangrijker te worden, vooral door hoe ze omgaan met de muziek die ze spelen. Ze nemen veel initiatief wat de sound alleen maar ten goede komt. Ik hoop dat ik de aankomende jaren nog lang met ze mag blijven spelen.”

  Naast dat de clip er écht jaren ’80 uitziet, is de sound ook duidelijk geïnspireerd uit die tijd. Is dit de muziek die we voortaan van je kunnen verwachten?
  “Ik vind heel veel andere invloeden uit andere jaren ook heel tof. Of dat nou de jaren ’90 zijn of de jaren ’70 zijn. Ik laat me inspireren door verschillende decennia. En dat hoeft niet per se alleen uit de jaren ’80 te zijn. Het is heel breed en dat vind ik er juist ook zo leuk aan. Met dit album hadden mensen helemaal geen verwachting, waardoor ik eigenlijk alles kon maken. En ik wil dat bij mijn volgende album weer. Dit album is zo divers, er is niet één stijl. Dat vrij zijn vind ik heel prettig. “

  Er komt ook een Delorean (auto) in de videoclip voor, een knipoog naar de klassieke film Back To The Future (1985). Ben je zo’n fan van de film?

  “Heel erg! Ik denk dat ik die films onderhand al meer dan twintig keer heb gezien. Maar het is puur toeval hoor. Het is niet alsof ik een Delorean heb geëist!”

  Bekijk de videoclip heironder! 

  Zojuist maakt Roxeanne ook bekend dat ze in februari en maart opnieuw op tour gaat door het hele land! 

  ROXEANNE HAZES - IN MIJN BLOED VOORJAARSTOUR 2018

  Kijk hier voor meer DWDD Extra!

Gerelateerd