Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

 • De 5 best bekeken covers in DWDD

  Tumb best bekeken covers

  Het Groot Nederlands Songbook, DWDD Recordings, Guilty Pleasures; er hebben in de loop der jaren tal van artiesten nummers gecoverd in onze studio. We kijken terug op de door jullie best bekeken covers van de afgelopen jaren.

  1. Maan & Ivan Peroti - Where The Wild Roses Grow (Murder Ballad)
  Murder ballads: liedjes over vaak bloederige en beroemde moorden, diep geworteld in de Amerikaanse traditie. Delia’s Gone van Johnny Cash, Two Sisters van Bob Dylan en Hey Joe van Jimi Hendrix zijn enkele beroemde voorbeelden. 'Where The Wild Roses Grow' van Nick Cave en Kylie Minogue werd bij ons gezongen door Ivan Peroti en Maan! 

  2. Kees Prins - Er is een Amsterdammer doodgegaan (saluut voor Cruijff)
  Kees Prins bewerkte 'Er is een Amsterdammer doodgegaan' tot een saluut aan Johan. Het origineel is geschreven door Wim Kersten en gezongen door John Kraaijkamp sr. Kees wordt begeleid door Cor Bakker.  3. All-Star band - Purple Rain

  4. Bart van der Weide - Ik Hou Van Mij (Harrie Jekkers)
  Welke Nederlandse liedjes behoren absoluut tot ons culturele erfgoed? Wij stellen de canon van de Nederlandse liedkunst op. Waarvan de tot nu toe best bekeken cover op naam van Bart van der Weide van Racoon staat!

  5. Wende - Als de liefde niet bestond (Toon Hermans)
  En Het Songbook is populaire! Wende Snijders zette 'Als de liefde niet bestond' van Toon Hermans in Het Groot Nederlands Songbook en vertolkte het lied vervolgens op onnavolgbare wijze.

  Kijk hier voor meer DWDD Extra!

Gerelateerd