De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

De 5e editie van de Koningsspelen

21-04-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tumb_koningsspelen
Alweer voor de vijfde keer doen scholieren in het hele land vrijdag mee aan de Koningsspelen. Zesduizend basisscholen met in totaal bijna 1,2 miljoen jongens en meisjes hebben zich ingeschreven voor deze sportdag. De organisatie van de Koningsspelen is in handen van de Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation.
De scholen beginnen de dag met een gezond Koningsontbijt, gevolgd door de Koningssportdag. Het thema dit jaar is 'feest'. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima openden de spelen op basisschool De Vijfmaster in Veghel.
Geheel tegen de landelijke trend in, haken veel scholen in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam af bij de koningsspelen. Ze vinden het organiseren van de majesteitelijke sportdag te veel gedoe.
Hoewel veel scholen enthousiast zijn over de koningsspelen, die in 2013 voor het eerst werden gehouden ter ere van de inhuldiging van koning Willem-Alexander, plaatsen zij ook kanttekeningen bij de 'oranje sportdag' die kinderen moet stimuleren om gezond te eten en te sporten.
Ook Koningsdag 2017 staat weer voor de deur. Hoe zag dat er in 2016 ook al weer uit?
Oké, dan kijken we ook even terug naar 2015.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.