Elke werkdag, 19:00 op NPO 1

 • De 5e editie van de Koningsspelen

  Tumb_koningsspelen

  Alweer voor de vijfde keer doen scholieren in het hele land vrijdag mee aan de Koningsspelen. Zesduizend basisscholen met in totaal bijna 1,2 miljoen jongens en meisjes hebben zich ingeschreven voor deze sportdag. De organisatie van de Koningsspelen is in handen van de Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation.

  De scholen beginnen de dag met een gezond Koningsontbijt, gevolgd door de Koningssportdag. Het thema dit jaar is 'feest'. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima openden de spelen op basisschool De Vijfmaster in Veghel.


  Geheel tegen de landelijke trend in, haken veel scholen in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam af bij de koningsspelen. Ze vinden het organiseren van de majesteitelijke sportdag te veel gedoe.
  Hoewel veel scholen enthousiast zijn over de koningsspelen, die in 2013 voor het eerst werden gehouden ter ere van de inhuldiging van koning Willem-Alexander, plaatsen zij ook kanttekeningen bij de 'oranje sportdag' die kinderen moet stimuleren om gezond te eten en te sporten.
  Ook Koningsdag 2017 staat weer voor de deur. Hoe zag dat er in 2016 ook al weer uit?

  Oké, dan kijken we ook even terug naar 2015.

  Kijk hier voor meer DWDD Extra!

Gerelateerd

 • - Advertentie -

Meer nieuws