De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

De 8 meest bizarre tv-programma’s van over de hele wereld

21-11-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
857 keer bekeken
  •  
tumb 8 bizarre tv
Televisie kan vermaken, emotioneren, of ronduit fout zijn. We kijken in deze lijst naar de meest foute en bizarre formats (tv-programma’s) die ooit zijn bedacht én gemaakt. We vliegen de hele wereld over, van Rusland tot Turkije. Hoe ver gaan televisiemakers?

1. The Intercept (Rusland)

Het concept van deze show is adembenemend eenvoudig. De producenten geven je een auto, die ze vervolgens bij de politie aanmelden als gestolen. Als je 35 minuten lang niet betrapt wordt door de autoriteiten, mag je de auto houden. En als je gepakt wordt, beland je op de grond met de knie van een politieman in je rug, eigenlijk net zoals het echte leven.
Fallback image for card

2. Pentinents Comptete (Turkije)

Tien atheïsten zitten in een kamer terwijl vier religieuze leiders - een imam, een Grieks-orthodoxe priester, een joodse rabbijn en een boeddhistische monnik – hen proberen te bekeren tot hun respectievelijke geloofsovertuigingen. Het klinkt als het begin van een slechte grap, maar Ahmet Ozdemir, adjunct-directeur van Kanal T, het kanaal dat verantwoordelijk is voor de show, zegt dat het project 'erop gericht is om de ongelovigen op het spoor van God te zetten.' 
Fallback image for card

3. Sperma Race (Duitsland)

En nu iets heel anders: 12 mannelijke deelnemers doneren hun sperma aan een lab in Keulen, waar artsen hun 'zaad'-race naar een eicel observeren. De eigenaar van het sperma dat als eerste doordringt tot de eicel krijgt een gloednieuwe rode Porsche. En jij dacht dat mensen die in rode sportwagens rijden altijd iets te compenseren hebben?
Fallback image for card

4. Interviews Voor Executie (China)

Op zaterdagavond in China zitten miljoenen mensen hun televisietoestel om te zien hoe presentator Ding Yu een gevangenis bezoekt en iemand interviewt die ter dood is veroordeeld. Het klinkt gruwelijk, maar de show bevat ook interviews met rechters die de doodstraf in China openlijk betwijfelen en een uitlaatklep vormen voor een debat dat meestal zwaar gecensureerd wordt.
Fallback image for card

5. Whisker Wars (Noorwegen/VS)

Deze realityshow volgde een groep Amerikaanse baard- en snorkwekers terwijl ze probeerden de titel 'Topbaard' te behalen tijdens de Wereldkampioenschappen in Noorwegen. Nét iets interessanter dan gras zien groeien.
Fallback image for card

6. Prince of Poets (Verenigde Arabische Emiraten)

In bijna alle opzichten is dit de X-factor van de Verenigde Arabische Emiraten, met een groot podium, dramatische lichten, muziek en een jury. Maar in plaats van Whitney Houston-covers te herhalen, reciteren zachtaardige mensen Arabische poëzie, vaak zelf geschreven. De show is enorm succes in de Arabische wereld.
Fallback image for card

7. Man vs Beast (VS)

In dit programma staat een mens tegenover een dier in verschillende spellen. Bijvoorbeelden een hotdog eetwedstrijd tegen een beer. Of: wie kan er langer aan een stok hangen, een aap of een militair? Er zijn natuurlijk talloze argumenten te noemen waarom dit helemaal niet gemaakt had mogen worden, maar opmerkelijk is het zeker. 
Fallback image for card

8. Komodovaraan achtervolging (Japan)

Japan kan natuurlijk niet achterblijven in dit lijstje. In dit levensgevaarlijke spelprogramma staat een vrouw met een stuk vlees aan haar lijf gebonden in de wildernis. Ze moet zien weg te komen van een Komodovaraan (zie plaatje hieronder). En ja, dit is beeld uit het programma. 
Fallback image for card
Dan valt het in Nederland nog best mee qua bizarre televisie!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.