Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

 • De beste quotes uit 'Buying The Band'

  Rubriek: De Muziek Draait Door

  buying the band

  Teus van Sintmaartensdijk maakte de spraakmakende documentaire 'Buying the Band' over een zakenman die op een dag besluit om zijn jeugddroom waar te maken: drummer worden in Herman Broods Wild Romance. Kijk hieronder de hele docu en drie prachtige rock-'n'-roll oneliners. 

  In de documentaire is zanger Herman Brood er zelf allang niet meer, maar zakenman Jan 't Hoen investeert duizenden euro’s om iedereen die dichtbij Brood stond weer bij elkaar te krijgen. In de praktijk betekent dat dus dat 't Hoen gaat samenwerken met leden van de Wild Romance. Dat gaat op z'n zachtst gepaard met de nodige problemen. De film is een hit onder bekende muzikanten, zonder dat de film ooit officieel is vertoond. Door fans wordt de film vergeleken met een real life-versie van 'This is Spinal Tap', een film over een fictieve rockband of de film 'Life on the Road' van Ricky Gervais als de aan lager wal geraakte ex-manager David Brent die besluit met een band te touren. 

  Geen enkele omroep wilde de film op tv vertonen. Uiteindelijk besloot muziekplatform 3voor12 (VPRO) de docu te publiceren op YouTube.

  De situatie rond de eerste quote wordt gitarist David gemaand om naar de afkickkliniek te gaan. David is niet op z'n mondje gevallen en maakt een opmerkelijke vergelijking tussen alcoholgebruik en het autobezit van Jan 't Hoen:

  Investeren in een band doe je niet met geld zegt Dirk:

  Zoals bij elke risicovolle onderneming moeten er ook mensen ontslagen worden. Dat overkomt Roland en hij combineert z'n lege kopje koffie met de situatie:

  De hele documentaire was te zien op YouTube, maar is wegens een claim van Nina Hagen offline gehaald.

  De docu wordt wel 'de Nederlandse Spinal Tap' genoemd. Lees hier meer over die epische rock-mockumentary.

  Klik hier voor meer DWDD Extra.

  Meer muziek? Ga naar de rubriekspagina.