Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

 • De negen beste quotes van modeontwerper Karl Lagerfeld

  thumb-lager

  De Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld is overleden. Over zijn leeftijd liet Lagerfeld ons altijd in het ongewisse, maar aangenomen wordt dat hij de 85 heeft aangetikt. Naar verluidt kampte hij al langere tijd met gezondheidsproblemen. Onlangs was Lagerfeld voor het eerst in zijn carrière niet aanwezig bij de presentatie van zijn nieuwe collectie, wat voor fans al betekenisvol was. Lagerfeld was sinds 1983 hoofdontwerper van Chanel.

  Volgens kenners zette Lagerfeld de modewereld op z'n kop en zorgde hij ervoor dat Parijs de modehoofdstad van de wereld werd. De designer ging niet onopgemerkt door het leven en was altijd gehuld in een zwart pak met bijbehorende zonnebril én paardenstaart. Ook op de rode loper never a dull moment, want Lagerfeld wist altijd interessante quotes te produceren. Als eerbetoon aan de legendarische modeontwerper zetten we een paar van zijn uitspraken op een rij.

  Lagerfeld had een hekel aan diepe gesprekken met intellectuelen. Het enige dat telde was zijn eigen mening.

   

  Niks mis met wat gepaste ijdelheid, maar wist jij dat het zó gezond was?

   

  In 2010 zei Lagerfeld over zijn iconische zonnebril: “Het is mijn boerka... Ik ben een beetje bijziend, en als mensen bijziend zijn en hun bril afdoen, dan zien ze eruit als schattige kleine hondjes die geadopteerd willen worden.”

   

  “Ik ben een sort mode-nymfomaan die nooit een orgasme krijgt.”

   

  Choupette, de kat van Lagerfeld, is net als haar baasje wereldberoemd. Daar horen natuurlijk wel twee personal assistants, een iPad en een private jet bij...

   

  De volledige quote: "Life is not a beauty contest. I don't judge people in this way. What I hate is nasty ugly people. The worst is ugly short men. Women can be short, but for men, it is impossible. It is something that they will not forgive in life. Don't trust short men; they are mean and want to kill you!"

   

   

   

  Vanavond is Cécile Narinx, stijlredacteur van de Volkskrant, de sidekick van Matthijs. Meer weten over de uitzending van vanavond? Klik hier!