De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

De Einsteintattoo van Diederik Jekel!

18-11-2016
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
279 keer bekeken
  •  
kunstwerk
Afgelopen week schoven wetenschapper Erik Verlinde en Diederik Jekel bij ons aan, om te praten over de radicaal nieuwe en (voor natuurkundigen) schokkende nieuwe theorie van Erik Verlinde zelf. 
Maar niet alleen de splinternieuwe theorie van Verlinde schokt, ook de onthulling van Diederik Jekel dat hij een groot portret van Albert Einstein én zijn relativiteitstheorie op z'n been heeft laten tatoeëren kwam als een grote verrassing. Lees er hieronder meer over!
Van kinds af aan leren we over de briljante wetenschapper Albert Einstein en dan met name over zijn befaamde relativiteitstheorie. 
Het wordt beschouwd als een van de absolute funderingen van de wetenschap. Tot nu. 
Nederlandse wetenschapper Erik Verlinde denkt er namelijk radicaal anders over en spreekt Einstein tegen in zijn bevindingen. 
Volgens Verlinde bestaat het universum namelijk helemaal niet uit donkere matier, dat wordt beschouwd als de heilige graal van de astronomie, maar bestaat het enkel uit informatie. Deze stelling heeft gezorgd voor een wereldwijde revolutie binnen de natuurkunde. Aan tafel besprak Erik Verlinde zijn theorie, samen met Diederik Jekel.
Tijdens het gesprek ( vanaf 06:15 ) kwam naar boven dat Diederik Jekel een tatoeage van Albert Einstein, samen met zijn veldvergelijkingen, op zijn been heeft laten zetten. Omdat hij zo'n groot fan is van de theorie én van Einstein. Hoe dat er dan uitziet? Nou, zo dus! 
Een foto die is geplaatst door De Wereld Draait Door (@dwddtv) op 15 Nov 2016 om 11:11 PST
En mocht je denken dat Diederik de enige fan van Einstein is, nou dan heb je deze tattoos nog niet gezien!
Een foto die is geplaatst door
Een foto die is geplaatst door The Alessio's Family - Mantova (@thealessiosfamily_tattooshop) op 7 Nov 2016 om 10:30 PST
Een foto die is geplaatst door Michela Bottin Tattoo artist (@michelabottin) op 14 Okt 2016 om 12:55 PDT
Een foto die is geplaatst door Mehmet Koç (@m.e.h.m.e.t.k.o.c) op 16 Okt 2016 om 8:35 PDT
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.