De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

De Laatste Noot: Angelique Houtveen & Jan Donkers

19-09-2016
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  
amigos
Gisteravond kwamen onze Amigos de Musica samen om de laatste ontwikkelingen in de popmuziek te bespreken. Zo ging het onder andere over Lady Gaga’s mogelijke comeback tijdens de Superbowl, de aankomende docu over Oasis en over de samenwerking tussen Typhoon en Jeroen van Koningsbrugge. Natuurlijk gebeurt er in muziekland veel meer dan er tijd was om aan tafel te bespreken, dus vroegen we aan twee amigos om een laatste noot. Want, naar welk album of concert kijken zij nou ontzettend uit en welke docu of plaat mag niemand missen? We vroegen het aan Angelique en Jan!
  Angelique Houtveen | DJ FunX | Album
"Als ik één tip heb, dan is het wel het nieuwe album van Mac Miller: 'The Divine Feminine'. Het is echt een heerlijk album, soms weet je dat zo snel bij een plaat. Dan zet je hem op, hoor je de eerste akkoorden en denk je meteen van ja, lekker. Dat is hier ook het geval. Het is hip-hop gemixt met jazz, met klassiek, met soul en het heeft een fantastisch fris, avondsfeertje. Het heeft ook iets heel toegankelijks, een beetje net als de muziek van Anderson Paak en Kendrick Lamar. Ook mensen die normaal niet van hip-hop houden zullen dit album daarom te gek vinden. Zet als eerste nummer 'Stay' op, dat is het lekkerste nummer van de hele plaat."   
Angelique Houtveen | DJ FunX | Festival
"Iets anders waar ik heel erg veel zin in heb is het Melody Menu festival aankomende zondag. Het is een mini-festival in de wijk in Amsterdam Zuid-Oost waar ik zelf ook woon. Het is altijd een goede sfeer daar en je krijgt gewoon hele vette artiesten te zien, ook heel verschillend. Zo komt Jayh Jawson spelen, wat meer R&B is, maar ook Amartey die juist meer teruggaat naar z'n Afrikaanse roots en vanuit die beleving rapt. Waar ik zelf heel erg naar uitkijk is Joya Mooi, een prachtige vrouw en zangeres. Zij heeft sinds de dood van haar broer ongeveer drie jaar geleden niet meer opgetreden en dit wordt haar allereerste keer sinds zijn overlijden, dus dat zal heel indrukwekkend worden. Oh en het festival is gewoon gratis, dus ik zou zeker langskomen!" 

Jan Donkers | Radio DJ | Boek
"Waar ik ontzettend naar uitkijk is de autobiografie van Bruce Springsteen: Born To Run. Die komt volgende week (red. 27 september) uit en er is nog helemaal niets van uitgelekt. Dat zegt zoveel! Normaal kunnen journalisten altijd wel aan een pre-release komen om alvast te recenseren, maar het embargo op zijn boek is waterdicht. Het is ook de eerste autobiografie die er over hem verschijnt, die hij ook zelf heeft geschreven. Waar ik me het meest op verheug is zijn kritiek op de maatschappij. Zijn hele repertoire was al enorm autobiografisch, dus over dat aspect weet ik al wat. Maar wat zo intrigerend is aan Springsteen is dat hij altijd heeft gezongen over "The American Dream", maar dat deze droom nu helemaal uit elkaar is gespat in het huidige Amerika. En in tegenstelling tot andere muzikanten zoals Neil Young, die heel plat strijdkreten eruit gooien als "FUCK THE BANKS!", zal Springsteen dat nooit doen. Die is subtiel en scherp en heel kritisch en dat wordt waanzinnig interessant om te lezen, omdat iets wat zijn leven en repertoire zo sterk heeft beïnvloed nu zo drastisch anders is. Dat kan niet anders dan voor mooie teksten gaan zorgen." 
Jan Donkers | Radio DJ | Album
"Niet een album dat deze maand uitkomt maar wel één die ik nog steeds heel vaak draai, is de nieuwe van The Jayhawks: Paging Mr. Proust. The Jayhawks is al een wat oudere groep en ze maken fenomenale gitaarmuziek. Échte gitaarrock. Ze speelden laatst nog in de Tivoli en kregen de hele zaal plat. Deze nieuwste plaat, de eerste in een paar jaar, behoort dan ook tot mijn top-5 favoriete albums van dit jaar. Het is gewoon zo steengoed. Als ik één nummer mag aanraden, dan is dat "Comeback Kids", ik bedoel, die intro alleen al! De hele structuur van het nummer is fantastisch evenals de songteksten. Er zitten tal van honkbal referenties in, en de titel van het nummer gaat ook over een Amerikaanse honkbalploeg, maar na vaak luisteren besef je pas dat het eigenlijk over een gebroken liefde gaat. De metaforen die ze gebruiken zijn spannend en fris en prachtig geschreven. Dus ja, deze plaat luister ik ook in september nog vaak."  
Heb jij zelf ook een waanzinnige muzikale tip voor in september? Laat het ons weten op webredactiedwdd@bnnvara.nl!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.