De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

De Staat ambassadeurs Record Store Day!

  •  
28-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
De Staat Record Store Day
Je zag het in de uitzending: De Staat is de Nederlandse ambassadeur van Record Store Day 2019! Speciaal voor de tiende editie van het evenement verschijnt er een 7”single van de band op zowel transparant rood als transparant blauw vinyl. Deze single is gedurende de dag gratis verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van 5.000 stuks. Record Store Day vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 april in meer dan honderd onafhankelijke platenzaken in Nederland.

Kitty Kitty

De eerste 5.000 klanten die tijdens Record Store Day 2019 een aankoop doen in één van de deelnemende platenzaken, krijgen gratis een RSD-single van De Staat mee naar huis. Het betreft Kitty Kitty (long version), een track die niet eerder fysiek is verschenen. Op de B-kant staat de instrumentale versie van het nummer. De oplage is verdeeld in transparant rood en transparant blauw vinyl, geïnspireerd door de bijbehorende videoclip.

Bubble Gum

Op vrijdag 18 januari verscheen Bubble Gum, het vijfde album van De Staat. Naast Kitty Kitty staan er nog tien andere nieuwe tracks op in de kenmerkende eclectische stijl van de band. Inmiddels staat de plaat op de eerste plaats in de Vinyl 33, de lijst met bestverkochte albums in Nederland. Ook is Bubble Gum uitgeroepen tot album van de week bij 3voor12.

Over Record Store Day

Record Store Day is twaalf jaar geleden ontstaan in de Verenigde Staten. Inmiddels vindt dit unieke evenement plaats in meer dan 2.000 onafhankelijke platenzaken in Amerika, Europa, Australië en Japan. In Nederland vindt het evenement op 13 april voor de tiende keer plaats. Moke, Tim Knol, Blaudzun, Triggerfinger, Kensington, Typhoon, Eefje de Visser, Jett Rebel en Claw Boys Claw gingen De Staat voor als Record Store Day ambassadeur in Nederland. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.