Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

 • De Staat ambassadeurs Record Store Day!

  Rubriek: De Muziek Draait Door

  De Staat Record Store Day

  Je zag het in de uitzending: De Staat is de Nederlandse ambassadeur van Record Store Day 2019! Speciaal voor de tiende editie van het evenement verschijnt er een 7”single van de band op zowel transparant rood als transparant blauw vinyl. Deze single is gedurende de dag gratis verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage van 5.000 stuks. Record Store Day vindt dit jaar plaats op zaterdag 13 april in meer dan honderd onafhankelijke platenzaken in Nederland.


  Kitty Kitty

  De eerste 5.000 klanten die tijdens Record Store Day 2019 een aankoop doen in één van de deelnemende platenzaken, krijgen gratis een RSD-single van De Staat mee naar huis. Het betreft Kitty Kitty (long version), een track die niet eerder fysiek is verschenen. Op de B-kant staat de instrumentale versie van het nummer. De oplage is verdeeld in transparant rood en transparant blauw vinyl, geïnspireerd door de bijbehorende videoclip.

  Bubble Gum

  Op vrijdag 18 januari verscheen Bubble Gum, het vijfde album van De Staat. Naast Kitty Kitty staan er nog tien andere nieuwe tracks op in de kenmerkende eclectische stijl van de band. Inmiddels staat de plaat op de eerste plaats in de Vinyl 33, de lijst met bestverkochte albums in Nederland. Ook is Bubble Gum uitgeroepen tot album van de week bij 3voor12.

  Over Record Store Day

  Record Store Day is twaalf jaar geleden ontstaan in de Verenigde Staten. Inmiddels vindt dit unieke evenement plaats in meer dan 2.000 onafhankelijke platenzaken in Amerika, Europa, Australië en Japan. In Nederland vindt het evenement op 13 april voor de tiende keer plaats. Moke, Tim Knol, Blaudzun, Triggerfinger, Kensington, Typhoon, Eefje de Visser, Jett Rebel en Claw Boys Claw gingen De Staat voor als Record Store Day ambassadeur in Nederland. 

Gerelateerd

DWDD Summerschool Diederik van Vleuten

DWDD Summerschool 2019

Boek van de Maand maart 2019

Boek van de Maand maart 2019

Sandra Reemer

De DWDD Songfestivalquiz