De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Deze CEO's behoeden hun kinderen voor de gevaren van smartphones

25-10-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1177 keer bekeken
  •  
vox screen ceo

The Smartphone Effect

Gisteren bleek uit onderzoek van Symantec dat steeds meer kinderen tussen de 5 en 16 jaar oud verslaafd zijn aan hun smartphone. Kinderen kijken meer naar hun scherm dan dat ze buitenspelen en ze verlangen zelfs meer naar hun smartphone dan naar snoep. Hoewel de gevolgen ervan nog niet helemaal duidelijk zijn, wordt er wel gewaarschuwd voor de gevaren: een bochel, concentratieproblemen en overgewicht.
Kinderen mobiel
Pushmeldingen zoemen in je zak, rode bubbels vragen aandacht en de stroom aan nieuwe informatie is eindeloos. Volgens deze video van Vox zijn apps ook niet gemaakt om ons te helpen, maar juist om onze aandacht vast te houden. Omdat apps profiteren van de totale tijd die jij op hun platform besteedt, is er een sterke stimulans om psychologische trucs te gebruiken om je eindeloos verslaafd te houden.
Wist jij dat de grote bazen van bekende techbedrijven hun kinderen beschermen tegen overmatig telefoongebruik?
Bill Gates , de oprichter en CEO van Microsoft, behoedt zijn kinderen voor de risico’s van mobiele telefoons en dat betekent: geen telefoon totdat ze 14 zijn, geen telefoon tijdens het eten en geen schermen vlak voor het slapen gaan
Bill Gates
In een interview van  The New York Times in 2011 biechtte Steve Jobs , een van de oprichters van Apple, op dat zijn kinderen geen iPad mochten gebruiken. Jobs vertelde dat hij technologie in huis beperkt, voornamelijk voor zijn kinderen. De huidige CEO van Apple, Tim Cook , raadt zijn neefje sterk af om actief aanwezig te zijn op sociale media.
Evan Williams , een van de oprichters van Twitter, heeft een (fysieke!) boekencollectie in plaats van allerlei digitale apparaten in huis. Zo proberen hij en zijn vrouw hun kinderen op te voeden tot belezen wezens, in plaats van aan scherm gekluisterde zombies.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.