De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Deze rockklassiekers van Nederlandse bodem waren ook in het buitenland een hit!

11-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
924 keer bekeken
  •  
rockklassiekers
Vanavond zijn de mannen achter de monsterhit “Venus” bij ons in de studio. Om alvast in de smaak te komen hebben we de grootste Nederlandse rocksuccessen op een rijtje gezet! Wat is jouw favoriet?
George Baker Selection – Little Green Bag (1970)
In 1970 stond het nummer ‘Little Green Bag’ maar liefst drie maanden in de Amerikaanse hitlijsten. Ruim 20 jaar later stond de single nog een keer hoog in de lijsten, toen het gebruikt werd in de Quentin Tarantino-film ‘Reservoir Dogs’.
  Golden Earring – Radar Love (1973)
De mannen van de Golden Earring mogen niet ontbreken in dit lijstje. Met hun nummer ‘Radar Love’ scoorden ze een wereldwijde hit. De ultieme 'American car-song' ontstond bij zanger Barry Hay thuis. Nadat Barry zijn vrienden naar de kroeg stuurde, werkte hij zelf nog verder aan het nummer. Als zijn vrienden even later terugkomen is het nummer af: een epische classic is geboren.
Herman Brood & His Wild Romance – Saturday Night (1978)
Het nummer ‘Saturday Night’ is de eerste hit van de Nederlandse zanger die sex, drugs en rock ’n roll hoog in het vaandel had staan. Het nummer kwam in 1978 uit en tijdens een tour door Amerika haalde het de 35 e plek in de top 100.
Focus – Hocus Pocus (1973)
Jan Akkerman, Thijs van Leer en Pierre van der Linden schreven deze (voornamelijk) instrumentale rockklassieker in 1971 en twee jaar later werd het een grote hit binnen én buiten Nederland, waarschijnlijk door het jodelen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.