Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

 • Deze sterren braken door met hulp van Henny Huisman

  borsato

  De moeder aller talentenshows op de Nederlandse televisie is zonder twijfel de Soundmixshow. De show van Henny Huisman bood tussen 1985 en 2002 een podium aan artiesten om zich voor te stellen aan het Nederlandse publiek. Voor een aantal van de zangers bleek de show het startschot van een succesvolle carrière. Weet jij nog welke artiesten er met (een beetje) hulp van Henny Huisman zijn doorgebroken?


  1985 – Gerard Joling
  Joling deed eerder al mee aan de Playbackshow van Henny Huisman. Een paar jaar later deed hij ook mee aan de Soundmixshow. Joling werd derde met zijn uitvoering van Crying: een opstapje naar zijn successen zoals Ticket to the Tropics.


  1989 – Helmut Lotti
  Ken jij de hits van Helmut Lotti nog? Lotti werd derde met zijn vertolking van hits van Elvis Presley.
  1994 – Glennis Grace
  Onlangs zong Glennis de sterren van de hemel in de Amerikaanse talentenshow ‘America’s got Talent’, maar jaren daarvoor wond ze het Nederlandse publiek al om haar vinger bij Henny’s Soundmixshow. In 1994 won ze de finale met haar vertolking van I Will Always Love You.
  1995 – Tooske Ragas
  Ook zangeres en televisiepresentatrice Tooske Ragas heeft meegedaan aan de Soundmixshow. Later brak ze pas door als televisiepresentatice en VJ bij TMF.
  1996 – Edsilia Rombley
  In 1996 won Rombley de finale van de Soundmixshow met een imitatie van Oleta Adams: I Just Had to Hear Your Voice. Later vertegenwoordigde Edsilia ons land bij het Eurovisie Songfestival, waar ze een knappe vierde plaats haalde.
  2002 – Tino Martin
  Tino Martin staat al sinds zijn veertiende op de planken. In 2002, tijdens de laatste editie van de Soundmixshow, werd Tino bekend bij het grote publiek met zijn uitvoering van This is the Moment: hij werd tweede.
  Last but not least: Marco Borsato
  In 1990 won Marco Borsato de finale van de Soundmixshow. Borsato bracht een emotionele versie van het nummer At This Moment van Billy Vera ten gehore. Na de Soundmixshow bracht Borsato een aantal albums in het Italiaans uit, maar hij brak pas echt door met zijn Nederlandstalige nummers. Borsato scoorde maar liefst vijftien nummer-1 hits en kondigde vandaag aan dat hij - na vijftien jaar - weer gaat optreden in De Kuip. Vanavond vertelt Borsato er aan tafel meer over.