De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Dialogen uit Tarantino-films

05-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
386 keer bekeken
  •  
Tarantino dialogen
In de uitzending van dinsdag 5 januari bespreken de regisseurs Adil el Arbi en Bilall Fallah de nieuwe Tarantino film ‘The Hateful Eight’. De films van regisseur Quentin Tarantino worden gekenmerkt door het expliciete gestileerde geweld, filmverwijzingen en de absurde en gevatte dialogen. We hebben een aantal beroemde dialogen uit zijn films op een rijtje gezet.
Tips uit Reservoir Dogs (1992). In de openingsdialoog wordt gediscussieerd over het feit dat Mr. Pink ( Steve Buscemi ) geen fooi wil geven.
Royale With Cheese uit Pulp Fiction (1994). In deze beroemde film hebben gangster John Travolta en zijn partner Samuel Jackson het over fastfood en het Amsterdamse drugsbeleid.
Ezekiel 25:17 uit Pulp Fiction (1994). Jules (Samuel L. Jackson) citeert uit de bijbelpassage Ezechiël voordat hij iemand om het leven brengt.
Superman and Clark Kent uit Kill Bill: Vol. 2 (2004). Bill gespeeld door David Carradine houdt een monoloog over de wijsheden van Superman.
The Jew Hunter uit Inglourious Basterds (2009). In de openingsscène maken we kennis met de Nazi-kolonel Hans Landa die bekend staat als 'The Jew Hunter'. Voor deze rol kreeg Christoph Waltz in 2010 een Oscar.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.