De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

DJ Tiësto is 50!

17-01-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
tiesto-promo-photo-1-credit-jordan-loyd
DJ Tiësto, onze eigen internationale dance-held, is vandaag 50 jaar geworden. Gefeliciteerd! 
Tiësto, oftewel Tijs Verwest, draait nog altijd mee in de wereldtop. Zijn track record is indrukwekkend: onder meer drie keer verkozen tot beste DJ ter wereld, draaien op Olympische Spelen in 2004, onderscheiden met een Grammy en Officier in de Orde van Oranje Nassau. Zijn carrière laat zien dat dance meer dan volwassen is geworden. Hieronder een selectie grootheden, verre van compleet, die inmiddels ook de 50 gepasseerd zijn:
Tiësto in 2003

David Guetta

De 'grootvader van de EDM' is 51 jaar:
Guetta

Carl Cox

De legende is alweer 56 jaar. De DJ staat bekend als de '3-deck wizard', omdat hij als een van de eersten met drie draaitafels tegelijk draaide, in plaats van met twee: 
Sven Väth
54 jaar jong. Eén van de pioniers in de techno-scene en wordt daarom ook wel 'Papa Väth' genoemd:
Sven Vath

Paul Oakenfold

55 jaar. Hij heeft een belangrijke rol gespeeld bij het vestigen van de housecultuur op Ibiza. Zijn nummer 'Southern Sun' werd geremixed door Tiësto:
Paul Oakenfold

David Morales

Werd geboren in 1962, dus 56 jaar. Beroemd om zijn remixes van popartiesten als Mariah Carey, Michael Jackson en U2: 

Little Louie Vega

Samen met Kenny "Dope" Gonzalez vormt hij het legendarische 'Masters at Work'. De pioniers kwamen in december 1999 naar Nederland. Toen veel ophef over hun buitensporige gage-bedrag: de Rotterdamse club Nighttown betaalde 80.000 gulden voor een optreden, een bedrag waar men tegenwoordig niet echt meer van schrikt:
Little Louie Vega

Meer over:

dance, tiesto, techno, dj, house, edm, 50+, 50plus
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.