De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

DWDD Fotowedstrijd: De Winnares

15-04-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
annemarie_vermaat
Er kwamen meer dan 650 inzendingen binnen na een oproep voor de Eddy van Wessel fotowedstrijd. Een enorme berg aan prachtige zwart-wit foto’s, waar uiteindelijk maar één winnaar werd gekozen door Eddy zelf. Vorige maand werd live in de uitzending de winnares bekend gemaakt en vanavond kwam ze haar prijs innen door bij ons langs te komen! Hoog tijd dus om eens beter kennis te maken met winnares Anne-Marie Vermaat.
Anne-Marie, gefeliciteerd! Hoe voel je je?
“Ja fantastisch! Dit maakt mijn hele weekend!”
Maak je eigenlijk vaak foto’s?
“Het is mijn absolute passie, maar helaas niet mijn werk. Ik ben heel beeldend ingesteld en probeer zoveel mogelijk te reizen en dan op die reizen foto’s te maken. Dat is het liefste dat ik doe.”
Nummer1 (Custom)
Je hebt gewonnen met (bovenstaande) prachtige foto “Alone”. Kan je ons wat vertellen over het verhaal achter de foto?
“De foto heb ik genomen in Kenia of Tanzania. Welk van de twee weet ik niet meer helemaal zeker. Ik was daar op reis en op een gegeven moment bezochten we ook een inheemse stam. Meteen viel het jongetje me op. Er waren allemaal kinderen aan het spelen, rennen en lachen. En hij stond er maar een beetje bij. Stil, voor zich uit starend, heel observerend. Het herinnerde mij meteen aan de verhouding tussen Afrika en het Westen. Het jongetje, Afrika, in gescheurde kleding treurig toekijkend hoe de rest van de wereld leeft en plezier heeft. Ik vond het heel treffend.”
Had je dat ook als doel, om die metafoor over te brengen?
“Niet perse. Ik hoop met deze foto dat het iets losmaakt, een emotie en je aan het denken zet. Het thema in deze foto is universeel en het gevoel is voor iedereen anders.”
Nu maakt Eddy van Wessel altijd zwart-wit foto’s, is dat bij jou ook zo?
“Niet altijd, maar wel vaak. Kleur voegt niet altijd iets toe vind ik. Met zwart-wit foto’s wordt je niet afgeleid van het onderwerp en wordt je echt in de foto gezogen. Het is heel direct en daar hou ik van in foto’s.”
En heb je nog tips voor andere hobby-fotografen zoals jij zelf?
“Haha, nou dat weet ik niet hoor. Wat ik ooit als tip meekreeg was dat je foto iets moet losmaken bij jezelf. Dat als je hem laat liggen in een grote stapel foto's, je hem nog precies weet te herinneren. Als je dat voor elkaar krijgt, heb je denk ik een hele goede foto te pakken.”
Dankjewel Anne-Marie!
Ben je benieuwd naar meer werk van fotowinnares Anne-Marie Vermaat, bekijk dan haar website hier! Als je meer ingezonden foto’s van de fotowedstrijd wil bekijken, inclusief commentaar van Eddy, kun je dat hier doen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.