De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

DWDD op Periscope

30-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Op vrijdag 20 maart was Alexander Klöpping te gast om te praten over het festival ‘South by Southwest’. Hier maakte hij kennis met de app Meerkat, waamee je video kan livestreamen vanaf je telefoon. Ook Matthijs deed een testje .
Vlak daarna kwam twitter met zijn eigen livestreaming-app: ‘ Periscope ’. Ook met deze app kan je live video streamen vanaf je telefoon.  Via Twitter worden volgers op de hoogte gehouden wanneer iemand aan het uitzenden is.  Tijdens zo’n stream kan je reageren met opmerkingen en ‘hartjes’ (likes) . Vooralsnog is de app alleen op iOS beschikbaar. Het verschil met Meerkat is dat je een uitzending kan terugkijken (via de app) en dat je ook privéstreams kan opzetten.
Tijdens de uitzending van maandag 30 maart was DWDD ook te volgen via de Periscope-app. Opmerkingen van volgers  gingen over de minuut vertraging op tv (nodig om ondertiteling te maken voor doven en slechthorenden) en over het verticaal uitzenden. Momenteel is het nog niet mogelijk om in landscape een livestream te maken. Hieronder een korte samenvatting van de livestream van DWDD op Periscope:
Je kan DWDD volgen op Periscope via @dwdd .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.