De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

DWDD Resumé: vier feitjes over Paul Simon

07-12-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
Resume paul simon
Het is inmiddels al ruim vijftig jaar geleden dat Paul Simon voor het eerst doorbrak met het muziekduo Simon & Garfunkel. Samen met zijn grote vriend Art scoorde hij hits als ‘The Sound of Silence’ en ‘Bridge over Troubled Water’. Later sierde hij ook als soloartiest de hitlijsten. Vandaag in DWDD Resumé: Paul Simon
Eerder dit jaar kondigden twee muzikale legendes hun afscheidstournee aan: Paul Simon en Elton John . Voor ons een mooie aanleiding om hun prachtige oeuvre door te spitten in de rubriek Paul Simon X Elton John. Vanavond brengt Jeangu Macrooy een saluut aan Paul met het nummer ‘Mrs Robinson’. Bekijk hier eerdere bijdragen aan de rubriek.
Met de grootste hits van Paul Simon ben je waarschijnlijk wel bekend. Maar wist je ook van deze vijf feitjes? 
- Paul en Art groeiden samen op. Al lang voordat ze muziek gingen maken schreven ze al brieven aan elkaar. Toen ze in 1957 hun eerste platencontract kregen, waren ze nog minderjarig en daarom moesten hun vaders het contract ondertekenen. 
- Het nummer 'Mrs. Robinson', een van de grootste hits van Paul, heette in eerste instantie Mrs. Roosevelt, naar de voormalig first lady van Amerika. Volgens muziekmagazine Rolling Stone vroeg de regisseur van de film The Graduate of het duo het nummer kon herschrijven naar Mrs. Robinson, de hoofdpersoon van de film.
- Paul is drie keer getrouwd, waarvan één keer met een Star Wars icoon: Carrie Fisher. In 1992 trouwde Paul met de zangeres Edie Brickell nadat hij haar ontmoette bij televisieprogramma Saturday Night Live.
- Niet iedereen heeft dezelfde humor, en Paul lijdt daar een beetje onder. Hij vertelde dat hij regelmatig als ‘serieus’ persoon gezien wordt, terwijl er wel degelijk veel humor in zijn teksten zit. Hilariteit alom, in 'Bridge over Troubled Water':
“When you’re weary, feeling small
When tears are in your eyes, I’ll dry them all
I’m on your side, oh, when times get rough”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.