Elke werkdag om 19:00 op NPO 1

 • DWDD Tipt: Movies That Matter 2017

  Armando Tipt Movies That Matter

  Vanavond begint Movies That Matter 2017, het filmfestival voor films over vrede en recht in Den Haag. Na een film op Movies That Matter heb je altijd iets om over na te praten, maar na de tips van onze filmredacteur Armando al helemaal! Ook kun je lezen wat de favoriete film van Sanne Vogel, Micha Wertheim, Linda Polman, Hanna Verboom en Sylvana Simons op het festival is.   Kiki - Armando

  Denk aan de klassieke documentaire Paris is Burning uit 1990, maar dan versie 2.0. De flamboyante 'voguende' jeugd uit de Kiki-scene in New York maakt deze kleurrijke docu vol veren, pruiken en glitters tot een visueel spektakel. Tegelijkertijd is het schrijnend om te zien hoe de LGBTQ-jongeren worden gediscrimineerd en verstoten.

  Ik, alleen in de klas - Armando
  Door de ogen van kinderen onderzoekt Karin Junger in 'Ik alleen in de klas' hoe het is om als 'zwarte', 'gekleurde', te leven in een 'witte' wereld. Ze gaat samen met haar familie de confrontatie aan met het racisme dat zij in hun dagelijks leven ervaren. In totaal komen twaalf jongeren samen op een landgoed in Frankrijk. Ze spelen hun vroegste ervaringen met racisme na, soms zijn ze slachtoffer, soms dader. In deze eenvoudige, maar doeltreffende documentaire zien wij de impact die subtiele en minder subtiele vormen van racisme hebben op het leven van jonge Nederlanders. Met een muzikale bijdrage van rapper Winne en Sabrina Starke.
  Het Movies that Matter Festival heeft vijf bekende Nederlanders gevraagd een film te kiezen waarvan zij overtuigd zijn dat iedereen die gezien moet hebben. Films die onze blik op de wereld veranderen. Die gaan zij ook live toelichten. Wat wil je nog meer? Bekijk de keuzes hieronder!


  Bogota Change - Micha Wertheim (cabaretier)

  I, Daniel Blake - Sanne Vogel (regisseur en actrice)

  You’ve Been Trumped - Linda Polman (journalist)


  The man who mends women - Hanna Verboom (actrice)  Crash - Sylvana Simons
  (presentatrice en politica)

  Van vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april vindt in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui het jaarlijkse Movies that Matter Festival plaats. 

  Meer DWDD-Extra? Neem hier een kijkje!
Gerelateerd

DWDD Redactie

Aftiteling DWDD

Magazine

DWDD Magazines