Elke werkdag om 19:00 op NPO 1

 • Help Sint-Maarten: nationale actiedag

  Rubriek: DWDD Extra

  tumb st maarten

  Na de verwoestende orkaan Irma heeft Sint-Maarten alle hulp hard nodig. Daarom is er vrijdag een nationale actiedag om geld in te zamelen voor de slachtoffers van de orkaan Irma op Sint-Maarten. De NPO geeft op radio en televisie extra aandacht aan de slachtoffers van Irma met het doel zoveel mogelijk geld op te halen.

  Het Rode Kruis

  Geef via Giro 5125 of maak je donatie over naar IBAN NL02 INGB 0000 0051 25.
  Hier vind je meer informatie: Help de slachtoffers van orkaan Irma

  Eerder bespraken wij in onze uitzending de verwoesting die de orkaan achter zich liet met inwoners van het eiland. 


  Kijk hier om het hele fragment terug te kijken.


  Je kunt ook zelf iets opstarten. Met het geld dat je inzamelt, koopt het Rode Kruis voedsel en onderdak voor de mensen die dat nu zo hard nodig hebben. Je kunt via het Rode Kruis je actie aangeven:   Nederland helpt Sint Maarten


  Dit zijn een aantal initiatieven die zijn opgestart waar je aan kunt meedoen of geven. 

  1. Bart Eeken 
  Crowdfunding voor Sint Maarten. "Na 1 dag staat de teller op bijna 100 donaties. Er komen bedragen binnen waar we stil van worden. Niet alleen vanwege de hoogte maar ook door de totstandkoming. Bijvoorbeeld Aiden en Dylan van 7 en 4 die met een zelfgemaakte collectebus door weer en wind langs de deuren zijn gegaan."
  Hier vind je meer informatie: HELP! Sint Maarten

  2. Ruud van Diepen (Hoorn)
  Aanstaande zaterdag treed Ruud op met z'n band Mr Dark Horse in 't Kroegie in Hoorn. Het was gepland als afscheidsoptreden, want Ruud zou voor 3 jaar naar Sint Maarten vertrekken. Dat vertrek wordt nu even in twijfel getrokken.
  Na de ramp hebben Ruud en zijn bandgenoten besloten om alles wat ze verdienen aanstaande zaterdagavond te doneren aan het Rode Kruis. Ze collecteren bij de deur en mensen kunnen een donatie doen. 
  Hier vind je meer informatie: St. Maarten Benefietavond

  3. Ton van de Ven (Tilburg)
  Ton woonde een jaar lang op Sint-Maarten en heeft er veel goede vriendschappen gesloten. Hij organiseert daarom een veiling van producten en diensten, van een internetcursus tot aan een golfclinic: niets is te gek. 
  Kopers kunnen bieden op de aangeboden diensten en producten en alle opbrengst gaat naar Sint-Maarten toe.
  Hier vind je meer informatie: https://www.facebook.com/St.MaartenBenefietavond/ 

  4. Samantha Jane (Enschede)
  Veel mensen zitten momenteel zonder licht op Sint-Maarten, wat voor veel problemen zorgt en met name 's nachts. Hier wil Samantha iets aan veranderen en daarom heeft ze als doel om minimaal 25.000 zaklampen op te halen. Ze is de actie gestart omdat ze zelf ook familie heeft op het eiland en iets wilde doen om te helpen. 
  Hier vind je meer informatie: https://www.facebook.com/helpsintmaarten/ 

  5. Djayce Wolff (7) en moeder Nadja (Vlissingen)
  Jong, maar nu al met idealen. De 7-jarige Djayce (en zijn moeder Nadja) zamelen samen geld in voor de de stichting Catholic School Board St. Maarten, waar 6 scholen onder vallen. Djayce vond het zielig dat leeftijdsgenootjes nu niet naar school konden vanwege de orkaan en hoopt dat met het opgehaalde geld het proces versnelt, zodat de schoolbanken snel weer vol zitten. Zelf heeft Djayce twaalf euro gegeven. 
  Hier vind je meer informatie: https://www.doneeractie.nl/stay-strong-sxm/-3568 

  6. Rachella Martina (IJsselstein)
  Nog geen 8 maanden geleden was Rachella naar Sint Maarten voor vakantie, om familie te bezoeken en als huwelijksreis. De blijdschap die ze toen had is nu omgeslagen in groot verdriet. Ze vindt de angst en onzekerheid die iedereen op het eiland voelt hartverscheurend en besloot een actie op te zetten. Ze is een inzamelingsactie gestart met (tweedehands) babykleding, aangezien ze van haar nichtje begreep dat babykleding erg duur is op het eiland. 
  Vind hier meer informatie: http://bit.ly/2wO80vz 

  Kijk hier voor meer DWDD Extra

Gerelateerd