De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Hier ken je de band 'Johan' van

  •  
12-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
804 keer bekeken
  •  
Johan
De Nederlandse rockband Johan is vanavond te gast. Halverwege het vorige decennium kende de groep rond zanger/gitarist Jacob de Greeuw veel succes, maar in 2009 trok de Greeuw de stekker eruit. Gelukkig is Johan nu terug, of beter gezegd, gaat de band verder waar ze opgehouden was. 'Gewoon' onvervalste Beatlesque gitaarpop met her en der een rauw randje. In april is hun nieuwe album '‘Pull Up’ verkrijgbaar, hieronder een kleine selectie van hun beste nummers.
In eerste instantie was de eerste officiële naam van de band (in 1990) ‘Visions of Johanna’, zes jaar later ingekort tot ‘Johan’. De band is generatiegenoot van Nederlandse acts als Bettie Serveert, Solex en Darryl-Ann; en dat is ook te horen. 
Johan speelde in diverse samenstellingen, maar steeds met Jacob de Greeuw als frontman. In 1996 verscheen hun debuutalbum ‘Johan’. De cd ‘Pergola’ verscheen in 2001, THX JHN lag in 2006 in de schappen en ‘4’ lag in 2009 in de winkel. De groep ging in datzelfde jaar uit elkaar, maar in 2017 werd er weer nieuw leven geblazen in Johan; met het nieuwe album 'Pull Up' als resultaat.
Tumble & Fall (Pergola, 2001)
She's Got A Way With Men (THX JHN, 2006)
Day Is Done (Pergola, 2001)
Everybody Knows (Johan, 1996)
Oceans (THX JHN, 2006)
Meer Extra? Ga naar de rubriekspagina
Meer muziek? Ga naar de rubriekspagina
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.