De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Driedaagse pop-up lichtshow van Hockney's 'Arrival of Spring' Museumplein

20-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hockney thumb
Tot en met vrijdag 22 maart wordt het iconische schilderij 'Arrival of Spring' van David Hockney op een bijzondere manier tot leven gebracht op het Museumplein. Onder live begeleiding van harpist Remy van Kesteren zal er, in samenwerking met Blauwe Uur, een lichtshow neergezet worden tijdens het officiële begin van de lente.
Het schilderij wordt op de buitenkant van het Van Gogh museum geprojecteerd, waardoor de kijker zich in de lente waant. De shows zijn op 20, 21 en 22 maart om 20.00 uur te zien op het Museumplein in Amsterdam. 
Eind februari zat Jeroen Krabbé aan tafel om ons te vertellen over de nieuwe tentoonstelling van David Hockney in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Hier is onder andere Hockney's bekende werk 'Arrival of Spring' te zien. Bekijk hier het gesprek met Jeroen Krabbé, waarin hij vertelt over de gelijkenissen tussen Van Gogh en Hockney en over hoe hij per toeval samen met Hockney vast kwam te zitten in de lift.
Meer informatie over de shows? Klik hier
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.