De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Internationale Dag van de Persvrijheid

03-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
391 keer bekeken
  •  
Tumb Internationale Dag van de Persvrijheid
Elk jaar op 3 mei is het de Dag van de Persvrijheid. De dag werd in 1993 in het leven geroepen door de VN om bewustzijn te kweken voor het belang van persvrijheid. Maar ook om regeringen eraan te herinneren dat er persvrijheid bestaat. 
Tweet pers
De persvrijheid staat wereldwijd onder druk. Die conclusie trekken onderzoeksorganisaties Freedom House en Free Press Unlimited. In een rapport schrijven zij dat journalisten en mediaorganisaties het sinds 2003 niet zo moeilijk hadden als vorig jaar. Alternatieve feiten, social media, landen waar de macht zich niet laat controleren. Landen waar journalisten écht het verschil maken.

Charlie Hebdo

Op 7 januari 2015 werd de wereld opgeschrokken door de aanslag op de redactie van het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo in Parijs. Er vielen twaalf doden. Op die dag zaten cabaretiers Jan Jaap van der Wal, Erik van Muiswinkel en Youp van ’t Hek aan tafel waarmee een gesprek werd gevoerd over de aanslag, satire en de aanval op de vrijheid van meningsuiting.

Turkije

Fidan Ekiz maakte in 2016 een documentaireserie 'De Pen en het Zwaard' over journalisten die strijden voor de waarheid in landen waar machthebbers hen tot zwijgen proberen te brengen. De eerste aflevering van de serie gaat over Turkije. 
Diezelfde week zaten Fidan Ekiz en schrijver Erdal Balci aan tafel om te praten over Turkije, waar de persvrijheid onder vuur ligt. Nergens ter wereld zitten zoveel journalisten vast als in Turkije. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.