Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

 • JURRE'S VRAGENVUUR MET SKATECHICK ROOS | YUNG DWDD

  Rubriek: YUNG DWDD

  Roos en Jurre

  Tijdens de aankomende Spelen in Tokyo zal skateboarden voor het eerst een olympische sport zijn. Samen met honkbal (mannen), softbal (vrouwen), karate, klimsport en surfen zullen de skaters in 2020 acte de presénce geven.

  Wat ooit begon als op de stoep surfen met wieltjes, is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige sport, met dito jaaromzetten. Binnen de skateboardscene is echter niet iedereen enthousiast over deze ontwikkeling. Sommigen zien het als een bedreiging voor de skateboardcultuur. Een topsportmentaliteit strookt in de regel niet met een vrijgevochten tegencultuur als skateboarden. 

  Topsport of subcultuur, feit is dat er heel veel talent rondrijdt. Ook in ons land. Bij de heren onder meer Sewa Kroetkov, Daan van der Linden en Douwe Macaré. Bij de vrouwen Candy Jacobs, Iris Besseling én… Roos Zwetsloot.

  Roos (Zeist, 27 juli 2000) hockeyde ooit op hoog niveau, maar koos uiteindelijk voor het skateboarden. Ze werd door bondscoach Sjoerd Vlemmings geselecteerd voor de nationale ploeg die zich voorbereidt op de Spelen. Jurre van YUNG DWDD ging bij haar langs voor een aflevering van het olympisch vragenvuur. Maar hij kwam erachter dat het nu even niet helemaal op rolletjes loopt…

  Meer over Roos bij onze collega's van de VPRO die haar volgen voor 'De Beloften'.

  Volg Roos op Instagram.

  In dit clipje van Flatspot Magazine kun je zien hoe Roos in augustus 2016 door Skatepark Utrecht ragde: 

  Klik voor meer YUNG DWDD.

   

   

Gerelateerd