De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Kefah Allush wint Sonja Barend Award 2019

15-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Elk jaar organiseert de VARAgids de Sonja Barend Award, dé prijs voor het beste tv-interview van het afgelopen seizoen. De winnaar van deze editie is Kefah Allush! Hij mag de prijs mee naar huis nemen wegens zijn interview met Peter van Uhm in 'De kist' (EO). Oud-commandant der strijdkrachten Van Uhm verloor zijn zoon die op missie in Afghanistan was. Kefah Allush was niet in Nederland en kon de prijs niet in ontvangst komen nemen, maar was via Skype in de studio. Peter van Uhm nam plaats aan tafel.

Dit jaar waren de overige kanshebbers: Maaike Timmerman, Ivo Niehe, Jeroen Wollaars, Jeroen Pauw, Tim den Besten, Eva Jinek, Tijs van den Brink, Margriet van der Linden en Matthijs van Nieuwkerk.
Kernjury
De lijst is samengesteld door een kernjury bestaande uit Maaike Bos (tv-recensent Trouw), Arjen Fortuin (tv-recensent NRC Handelsblad), Hannah Stöve (tv-recensent Het Parool) en Johan Reijnen (eindredacteur VARAgids). Een brede jury van tientallen vakgenoten kiest nu de winnaar.
De Sonja Barend Award is de tv-interviewprijs van de VARAgids. Ieder jaar kiest een vakjury het beste interview van het jaar. Eerdere winnaars zijn Matthijs van Nieuwkerk (2009), Clairy Polak (2010), Twan Huys (2011), Mariëlle Tweebeeke (2012), Coen Verbraak (2013), Jeroen Pauw (2014 en 2015), Humberto Tan (2016), Janine Abbring (2017) en Eva Jinek (2018).
Ga voor een compleet overzicht naar de site van de VARAgids.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.