Elke werkdag om 19:00 op NPO 1 /></h3>
  <span class=

 • Nog één keer Herman de Schermman

  Rubriek: DWDD Extra

  Herman de Scherman 2012

  Nieuwslezer Herman van der Zandt presenteerde als de populaire #HermandeSchermman tijdens de verkiezingen van 2012 de uitslagen. Inmiddels heeft Dionne Stax het stokje van hem overgenomen. Hoewel zij al te zien was bij de Provinciale Staten Verkiezingen presenteerde zij gisteravond voor het grote touchscreen de uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen. Helaas verliep dat nog niet zo soepel en liet de techniek haar ook nog wel eens in de steek. Op twitter werd al snel duidelijk dat Herman de Schermman werd gemist.

  In het kader van Throwback Thursday én voor iedereen die het gisteravond ook zo jammer vond dat Herman gestopt is als Schermman, hierbij nog eenmaal een aantal hoogtepunten van zijn 'optreden' tijdens de uitslagen van 2012. Een dag na de verkiezingen was er in De TV Draait Door een korte compilatie te zien. Ook daar zie je dat zijn 'technische speeltje' nog wel eens haperde.

  Herman werd zo populair omdat hij naast nieuwslezer en schermman ook een soort conferencier was. Hij bracht de uitslagen met humor en flair. Dit was ook al regelmatig te zien tijdens het NOS Journaal. Toen hij in 2015 stopte bij het NOS Journaal en overstapte naar NOS Sport was er in De TV Draait Door een overzicht met hoogtepunten:

   Klik hier voor meer TV Draait Door.

   

   

Gerelateerd