De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Nog één keer Herman de Schermman

21-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2221 keer bekeken
  •  
Herman de Scherman 2012
Nieuwslezer Herman van der Zandt presenteerde als de populaire #HermandeSchermman tijdens de verkiezingen van 2012 de uitslagen. Inmiddels heeft Dionne Stax het stokje van hem overgenomen. Op twitter werd Herman de Schermman vorig jaar tijdens de uitslagen van de Tweede Kamer verkiezingen gemist. Vooral toen Stax ruzie kreeg met de techniek.
Voor iedereen die het ook zo jammer vindt dat Herman gestopt is als Schermman, hierbij nog eenmaal een aantal hoogtepunten van zijn 'optreden' tijdens de uitslagen van 2012. Een dag na de verkiezingen was er in De TV Draait Door een korte compilatie te zien. Ook daar zie je dat zijn 'technische speeltje' nog wel eens haperde.
Herman werd zo populair omdat hij naast nieuwslezer en schermman ook een soort conferencier was. Hij bracht de uitslagen met humor en flair. Dit was ook al regelmatig te zien tijdens het NOS Journaal. Toen hij in 2015 stopte bij het NOS Journaal en overstapte naar NOS Sport was er in De TV Draait Door een overzicht met hoogtepunten:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.