Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

 • Rockliedje Huub van der Lubbe begon als Sinterklaasgedicht

  Rubriek: De Muziek Draait Door

  huub

  Vorige week stond Huub van der Lubbe bij ons in de studio waar hij praatte over zijn nieuwe theatershow ‘Wat speelt’. Aan het einde van het gesprek speelde hij het liedje ‘Oude rockers blijven rocken’ uit zijn show. Vóór de uitzending vroegen we Huub naar het verhaal achter het liedje.

  “Het verhaal is dat ik een aangetrouwd familielid heb, hij is iets ouder dan ik. Hij heeft een elektrische gitaar die hij al jaren moet repareren. Hij zat erover na te denken om die gitaar te verkopen. Het liep toen tegen Sinterklaas en ik dacht: ‘dat moet je natuurlijk nooit doen’. Dus toen heb ik een tekst voor hem geschreven, als een soort Sinterklaasgedicht: ‘Oude rockers blijven rocken’. We waren met het nieuwe theaterprogramma bezig, ik zocht een beetje door het materiaal wat ik nog had liggen, ik zag de tekst en dacht: ‘Verrek, dat is best een leuk liedje.’”

  Wie de tekst van het liedje letterlijk neemt, merkt dat oude rockers bijna niet te stoppen zijn, want “als je maar blijft rocken, dan blijf je jong”, zegt Huub. Er is ook geen formule voor. “Het enige waar het om gaat in muziek, of misschien wel het hele leven, is waarachtigheid.” Huub’s grote voorbeelden, soullegende Solomon Burke en Harry Muskee van Cuby + Blizzards, zijn tot hun dood doorgegaan met rocken. Schuilt daar nog een les in voor Huub? “Niet doodgaan”, aldus oude rocker Huub.

  Huub van der Lubbe is van februari tot en met april met zijn show 'Wat speelt' te bewonderen in theaters door het hele land. Hij is ook te zien op het Zwarte Cross festival in Lichtenvoorde op 15 juli 2018. 

  Bekijk hier het tafelgesprek met Huub van der Lubbe over zijn theatershow

  Klik hier voor meer DWDD Extra.

  Meer muziek? Ga naar de rubriekspagina.

Gerelateerd