De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Rockliedje Huub van der Lubbe begon als Sinterklaasgedicht

  •  
16-02-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
197 keer bekeken
  •  
huub
Vorige week stond Huub van der Lubbe bij ons in de studio waar hij praatte over zijn nieuwe theatershow ‘Wat speelt’. Aan het einde van het gesprek speelde hij het liedje ‘Oude rockers blijven rocken’ uit zijn show. Vóór de uitzending vroegen we Huub naar het verhaal achter het liedje.
“Het verhaal is dat ik een aangetrouwd familielid heb, hij is iets ouder dan ik. Hij heeft een elektrische gitaar die hij al jaren moet repareren. Hij zat erover na te denken om die gitaar te verkopen. Het liep toen tegen Sinterklaas en ik dacht: ‘dat moet je natuurlijk nooit doen’. Dus toen heb ik een tekst voor hem geschreven, als een soort Sinterklaasgedicht: ‘Oude rockers blijven rocken’. We waren met het nieuwe theaterprogramma bezig, ik zocht een beetje door het materiaal wat ik nog had liggen, ik zag de tekst en dacht: ‘Verrek, dat is best een leuk liedje.’”
Wie de tekst van het liedje letterlijk neemt, merkt dat oude rockers bijna niet te stoppen zijn, want “als je maar blijft rocken, dan blijf je jong”, zegt Huub. Er is ook geen formule voor. “Het enige waar het om gaat in muziek, of misschien wel het hele leven, is waarachtigheid.” Huub’s grote voorbeelden, soullegende Solomon Burke en Harry Muskee van Cuby + Blizzards, zijn tot hun dood doorgegaan met rocken. Schuilt daar nog een les in voor Huub? “Niet doodgaan”, aldus oude rocker Huub.
Huub van der Lubbe is van februari tot en met april met zijn show 'Wat speelt' te bewonderen in  theaters door het hele land . Hij is ook te zien op het Zwarte Cross festival in Lichtenvoorde op 15 juli 2018. 
Bekijk hier het tafelgesprek met Huub van der Lubbe over zijn theatershow
Klik hier voor meer  DWDD Extra .
Meer muziek? Ga naar de rubriekspagina.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.