De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Soulzanger Charles Bradley overleden

24-09-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
720 keer bekeken
  •  
charles bradley
“Met pijn in het hart kondigen wij het overlijden aan van Charles Bradley”, staat er op de website van soulzanger Charles Bradley. Afgelopen zaterdag overleed Bradley aan de gevolgen van maag- en leverkanker. Hij overleed afgelopen zaterdag 23 september in New York op 68-jarige leeftijd.
Het verhaal van Charles Bradley is bijzonder omdat hij pas op late leeftijd werd ontdekt door platenmaatschappij Daptone Records. Hij maakte toen vooral naam als James Brown-imitator. In 2002 nam hij zijn eerste liedje Take It As It Come op voor het label. In 2011 kwam zijn eerste album ‘No Time For Dreaming’ uit. Daarvoor leidde hij een zwaar leven. In zijn documentaire 'Soul of America', eveneens uit 2011, zei hij daarover: “Ik leidde het bestaan van een zwerver en kon nergens aarden. Ik werd met loden pijpen in elkaar geslagen, met messen en pistolen bedreigd en leefde jaren in armoede.” In totaal maakte hij drie studioalbums waarvan Changes uit 2016 het laatste is. Door zijn innemende manier van zingen kreeg hij de bijnaam 'The Screaming Eagle of Soul'.
Ondanks dat hij pas in de laatste fase van zijn leven een platencontract kreeg, en een leven kon leiden als muzikant, was Bradley niet verbitterd. “Het duurde 62 jaar voordat iemand mij ontdekte, maar ik ben god dankbaar. Sommige mensen worden nooit gevonden”, zegt hij in zijn documentaire. Bradley stond ook bekend als zanger die zijn dankbaarheid ook aan zijn publiek liet zien door regelmatig met ze te knuffelen. 
In zijn korte muzikale loopbaan heeft hij op meerdere Nederlandse podia gestaan waaronder het North Sea Jazz Festival, Down The Rabbit Hole en diverse kleinere zalen. DWDD had ook het voorrecht om Charles Bradley te verwelkomen.
Bekijk hier Victim of Love van Charles Bradley van 8 april 2013.
Meer Extra? Ga naar de rubriekspagina
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.