De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Sportweekend-moment: Hij staat

05-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
Epke Zonderland van Twitter 16 9
Het sportweekend zit er weer op. Overwinningen zijn gevierd, wonden zijn gelikt, de stand is opgemaakt. Sportredacteur Tom Zwanenburg (Twitter: @tomzw) kiest elke maandag een hoogtepunt van het afgelopen sportweekend, gevat in een unieke foto. Deze keer kon het er maar één zijn: een triomferende Epke, die vanavond bij ons te gast is!
Hij staat
In de psychologie wordt breed gedragen dat geuren en smaken je terug kunnen brengen naar herinneringen uit het verleden. Afgelopen zaterdag werd maar weer eens duidelijk dat dit ook heel makkelijk kan met woorden. Twee woorden uit de mond van de juiste persoon zijn voldoende: “Hij staat.” Hans van Zetten had een heel woordenboek kunnen gebruiken, maar hij koos voor precies deze twee woorden. Alsof hij ze de afgelopen zes jaar op de plank had laten liggen, speciaal voor dit moment. In mijn hoofd speelde de rest van het bandje automatisch af. “Hij staat. Ik sta. Het is ongekend. Epke Zonderland heeft hier de oefening van zijn leven geturnd.” De woorden van Van Zetten toen Epke in 2012 in de finale succesvol drie vluchtelementen op rij wist te maken. Op tv waren de woorden van de turncommentator ditmaal net even anders: “Epke Zonderland levert hier een magnifieke prestatie in deze WK-finale.” Gelukkig is het resultaat wel hetzelfde. Goud voor onze Epke.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.