De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Sportweekend-moment: Panenka

19-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Sportweekend moment Wijnaldum Depay
Het sportweekend zit er weer op. Overwinningen zijn gevierd, wonden zijn gelikt, de stand is opgemaakt. Sportredacteur Tom Zwanenburg (Twitter: @tomzw) kiest elke maandag een hoogtepunt van het afgelopen sportweekend, gevat in een unieke foto. 
Panenka
Afgelopen week was een feestelijke week. Het was 125 jaar geleden dat op de Nederlandse velden voor het eerst een strafschop werd genomen. Tom Egbers vertelde er afgelopen maandag bij ons al over . Toen, in 1893, werd de eerste strafschop onder protest genomen, omdat het de kameraadschap en de gemoedelijkheid in de sport zou ondermijnen. De strafschop werd met opzet over geschoten. Het verhaal van Tom Egbers schoot afgelopen vrijdag weer even door mijn hoofd, in de slotfase van Nederland-Frankrijk. Ook daar ging de bal op de stip. Even dacht ik: moeten we niet een beetje medelijden hebben met de wereldkampioen?
Maar in een tijd van wederopstanding is er geen ruimte voor medelijden. Dat moet ook Koning Memphis gedacht hebben. Hij besloot de vernedering van Les Bleus compleet te maken. Als wapen gebruikte hij de moeder aller strafschoppen: De Panenka. De onmacht straalt af van de uitgestoken hand van de verder feilloos keepende Hugo Lloris. De uitgestoken borst van Memphis is een toonbeeld van een grenzeloos zelfvertrouwen. Ik kan niet wachten tot de eerstvolgende strafschoppenserie op een toernooi als het er écht toe doet. 
Lloris panenka depay ANP-65824655 klein
( Foto:  ANP - KAY IN'T VEEN)
Klik voor eerdere edities van deze rubriek .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.