De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Terugblik: de 5 beste muziekmomenten uit DWDD

16-12-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
284 keer bekeken
  •  
20171006-dwdd-huilt_3
Ook in dit seizoen natuurlijk weer veel muziek in DWDD. We blikken terug op de eerste helft van ons dertiende seizoen, van september t/m december. Deze fragmenten werden door jullie het meest bekeken op onze site: 
1. Amsterdam Huilt  
We brachten een ode aan Eberhard van der Laan met het lied 'Amsterdam Huilt. Het originele lied is uit 1964, geschreven door Kees Manders en gezongen door Rika Jansen. Het werd voor ons herschreven door F. Starik. Het werd gezongen door de in de Jordaan geboren Glennis Grace, samen met een mix-koor bestaande uit Het Zwanenkoor, De Leger des Heils Amsterdam Staff Songsters, en Het Koor van de Nationale Opera.
2. Radar Love
Ilse DeLange was te gast wegens haar programma 'Ilses Veranda'. Daarin ontdekt de kijker de rijke historie van Nashville en countrymuziek aan de hand van een persoonlijk verhaal van een BN'er en een countryliedje. Eén van de BN'ers is Golden Earring-frontman Barry Hay. Aan tafel coverden Barry en Ilse de klassieker 'Radar Love'!
3. Ik hou van mij
In het nieuwe seizoen van het tv-programma ‘Volle Zalen’ duikt Cornald Maas in het leven van zes grote theaterpersoonlijkheden. In aflevering twee: de Haagse cabaretier Harrie Jekkers. Hij speelt 'Ik hou van mij' aan tafel. Het prachtige liedje én de sympathieke uitstraling van Jekkers vielen bij jullie in de smaak:
4. Like a Rolling Stone
Het legendarische muziektijdschrift Rolling Stone werd te koop gezet. Oprichter Jann Wenner gooide na 50 jaar de handdoek in de ring. Het blad werd ooit vernoemd naar, volgens de Stones, het beste nummer ooit: Like a Rolling Stone van Bob Dylan. Jett Rebel ontdekte de nalatenschap van Dylan pas op latere leeftijd en is hooked. Aan tafel een fantastische vertolking van 'Like a Rolling Stone'.  
5. Als Ik Nou Eens Rijk Was (uit: Fiddler On The Roof)
Zanger/acteur Thomas Acda speelt de hoofdrol in de musical 'Fiddler On The Roof', die begin februari in het DeLaMar Theater in Amsterdam in première ging. Het stuk is tot april 2018 te zien in acht verschillende steden in Nederland. 'Fiddler On The Roof' kreeg lovende kritieken in diverse dagbladen. Acda vertolkt de rol van Tevje. Hij zong de vertaalde versie van het beroemde 'If I were a rich man':
We sloten het jaar af met onze Perfect Day-clip. Die kun je hier bekijken .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.