Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

 • Top 10: best bekeken gesprekken seizoen 14

  Top 10: best bekeken gesprekken seizoen 14

  Ons 14e seizoen zit erop, daarom kijken we terug naar de top 10 online best bekeken gesprekken van seizoen 14, met o.a. Edwin Evers en Anouk.

  10. Roos en Lotte Klaver worden langzaam doof en blind

  De zussen Roos (18) en Lotte (20) Klaver hebben een zeldzame en ongeneeslijke aandoening; het Usher-syndroom, waardoor je langzaam doof en blind wordt. Ze laten zich er echter niet door weerhouden om alles uit het leven te halen. De zussen worden in de documentaire 'Voor het donker wordt' geportretteerd.

  9. Documentaire over Sylvana Simons: 'Demon of Diva'

  Documentairemaakster Ingeborg Jansen volgde Sylvana Simons een jaar lang. Ze was voor het eerst bij Sylvana tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 en volgde haar tot de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Maar het is niet enkel een politiek document: we zien ook haar privéleven en de grote opofferingen die ze heeft moeten maken. 

  8. #BOOS-documentaire ‘Terug naar Je Eige Land’

  BNNVARA-presentator Tim Hofman kwam met de #BOOS-documentaire ‘Terug naar Je Eige Land’. Daarin volgt hij vijf van de vierhonderd vluchtelingkinderen die in Nederland in aanmerking zouden komen voor een kinderpardon. 

  7. 'Light Verse' - Lévi Weemoedt, Jan Boerstoel en Hans Dorrestijn

  Özcan Akyol stelde een bloemlezing samen met het werk van zijn literaire held: Lévi Weemoedt. In ‘Pessimisme kan je leren’ verzamelde hij diens beste versjes; grappig, mooi en zwartgallig. Dat werd een enorm succes en lijkt voor een revival van het genre ‘Light Verse’ te zorgen. Daarom zat Lévi vanavond aan tafel met twee collega’s in het genre: Jan Boerstoel en Hans Dorrestijn.

  6. Edwin Evers stopt na 21 jaar ochtendradio

  Edwin Evers, de koning van de ochtendradio, stopte met zijn radio-programma. Hij nam na 21 jaar afscheid van Evers staat op. Hij zat aan tafel en we blikten terug op zijn succesvolle carrière.

  5. Boek: Op pad met De Dikke Prins

  Theo Janssen is de kleurrijke oud-voetballer die geen blad voor de mond neemt. Mede-Vitesse-liefhebber Marcel van Roosmalen heeft hem jarenlang op de voet gevolgd en schreef er een boek over: 'Op pad met de Dikke Prins'.

  4. Kinderboek De Gorgels - Jochem Myjer

  Niet alleen de shows van Jochem Myjer zijn een groot succes, ook zijn kinderboeken over 'De Gorgels', geïllustreerd door Rick de Haas, vliegen de winkel uit. Hoogste tijd voor een college tour. In de studio zaten 18 kinderen om Myjer het hemd van het lijf te vragen.

  3. ’Famke Louise, de documentaire'

  De 4-delige documentaireserie laat de grote contrasten in het leven van Famke Louise zien; van een powervrouw die continu in de spotlights staat versus een jong, stil, onzeker meisje uit Hoogezand. Iemand met vele fans en volgers, maar evenzoveel haters.

  2. Oud-PVV'er Joram van Klaveren bekeert zich tot de islam

  Van Klaveren was jarenlang kritisch over de islam, maar is radicaal van gedachten veranderd. Na een mislukte poging om met een eigen rechts-populistische partij in de Kamer te komen, begon hij met het maken van een anti-islamboek. Tijdens zijn onderzoek veranderde zijn visie. Van Klaveren beschouwt Mohammed nu als zijn profeet en daarmee is de voormalig vertrouweling van Wilders nu naar eigen zeggen ‘de facto moslim’. 

  1. Gesprek Anouk - Wen d'r maar aan

  En op nummer 1: Anouk! De zangeres lanceerde haar nieuwe album ‘Wen d’r maar aan’. Dat was inderdaad even wennen: de hele plaat zingt ze in het Nederlands. Maar dat klinkt ouderwets fantastisch. Anouk speelt in onze studio ‘Jij’. 

   

Gerelateerd