Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

 • Top 5: best bekeken gesprekken 2017

  Tumb top 5 gesprekken 2017

  Het einde van jaar is in zicht en de eerste helft van seizoen 13 zit erop. Bekijk hieronder de gesprekken die op de site het best bekeken werden. 

  5. T-shirt campagne 'Zwarte Piet is racisme'

  Georgina Verbaan, Thomas van Elst en Anousha Nzume zaten aan tafel om te praten over de foto-campagne 'Zwarte Piet is racisme', die op 29 november werd gelanceerd. In de campagne waren 142 bekende en onbekende Nederlanders te zien met op hun T-shirt de tekst 'Zwarte Piet is racisme'. Een storm van reacties op sociale media; de digitale boksring.


   

  4. Bitcoin-familie Taihuttu

  Je hele hebben en houwen verkopen en investeren in Bitcoins: de familie Taihuttu deed het. Huis, speelgoed, meubels; werkelijk alles is verkocht of staat op Marktplaats. Elke verdiende euro wordt geïnvesteerd in de virtuele munt. De familie leeft nu sober in een vakantiehuisje en hoopt in 2020 miljonair te zijn. Goed idee? We bespraken het met de familie zelf én met Bitcoin-expert Rutger van Zuidam.


   

  3. Antoinette Hertsenberg over de bacteriofaag

  Na klimaatverandering en massale insectensterfte bestaat nog een groot gevaar voor de wereld waarin wij leven: resistente bacteriën. Door massaal gebruik van antibiotica zijn steeds meer bacteriën juist opgewassen tegen die antibiotica. Oplossing: een bacteriofaag, kortweg faag. Een klein virus dat alleen een specifieke bacterie infecteert. Antoinette Hertsenberg maakte er een uitzending over in het kader van het programma ‘Dokters van morgen’.


   

  2. Nieuw boek Griet Op de Beeck over incest

  Op 26 september verscheen het nieuwe boek van Griet Op de Beeck: 'Het beste wat we hebben'. Het is het eerste deel van een trilogie over een persoonlijk onderwerp, prachtig geschreven, zoals alleen Griet dat kan. Aan tafel bij DWDD zien we Griet zoals we haar niet eerder zagen: ze vertelt uitgebreid over haar persoonlijke betrokkenheid bij het centrale thema van de trilogie: incest. Ze werd zelf door haar vader op jonge leeftijd misbruikt.


   

  1. Humberto Tan - Lage kijkcijfers RTL Late Night

  Toen RTL Late Night in 2013 van start ging waren de recensies lovend. Het programma behaalde het ene kijkcijferrecord na het andere en won daarbij verschillende prijzen. Maar begin 2017 begon het tij te keren. De kritiek op het programma en haar presentator zwol aan. Humberto Tan schoof in DWDD aan om te praten over de teleurstellende kijkcijfers van RTL Late Night.

  Meer lijstjes, exclusieve interviews met gasten en webseries? Bekijk dan hier DWDD Extra!

Gerelateerd