Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

 • Top 5 YUNG DWDD-items

  Rubriek: YUNG DWDD

  thumb-yung-baudet

  Aan het begin van seizoen 14 breidde DWDD uit: de vier jonge talenten Samya Hafsaoui, Emma Wortelboer, Jurre Geluk en Sahil Amar Aïssa maken items voor de uitzendingen van DWDD én voor online. Hieronder de vijf best bekeken items:

  5: Prinsjesdag: Emma vroeg zich af waarom deze derde dinsdag in september eigenlijk zo heet. Niet veel politici wisten het antwoord:

   


  4: Emma voerde succesvol campagne met '#EmmaDouzePoints': ze mag officieel de punten voorlezen op het Eurovisie Songfestival! Tijdens de finale op 18 mei mag ze in Tel Aviv voor miljoenen mensen de punten uitdelen:


  3: Helaas voelen 1 miljoen ouderen zich eenzaam tijdens de decembermaand. Jurre van Yung DWDD kwam erachter dat een klein gebaar al veel kan betekenen en startte daarom een actie om de eenzaamheid tegen te gaan. Een enorm succes: tienduizenden kaarten kwamen onze kant op. Kijk het filmpje waar het allemaal mee begon:


  2: Documentairemaker Frans Bromet maakte in 1998 een filmpje waarin mensen vertellen totaal geen behoefte te hebben aan een mobiele telefoon. Het filmpje kreeg een cultstatus en Emma zocht de hoofdrolspelers 21 jaar later weer op:


  1: Sahil ging vlak voor de Provinciale Statenverkiezingen langs bij een bijeenkomst van Forum voor Democratie om de stemmer te leren kennen:


  Samya maakte de succesvolle reeks 'Taxi Terug'. Bekijk die top 5 hier.

  Klik voor meer YUNG DWDD

Gerelateerd