De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

VraagVanVandaag: wat is jouw hoogtepunt uit 11 jaar YouTube?

15-02-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
YouTube viert vandaag zijn elfde verjaardag, dus we stelden Özcan Akyol (Eus) de #VraagVanVandaag: wat is jouw hoogtepunt van elf jaar YouTube?
‘Kun je me over tien minuten terugbellen?’, vraagt Eus. ‘Er komt nu van alles in me op, maar ik wil deze vraag even goed beantwoorden. ‘We zijn verrast door zo’n serieuze benadering van een toch vrij onserieuze vraag, maar stemmen uiteraard direct in. En gelukkig maar, want Eus heeft een parel van een YouTube-video gevonden.
'Mijn broer stuurde me dit vanuit Amerika en inmiddels heb ik het aan zeker vijftig verschillende mensen doorgestuurd. Na vijf of zes keer liepen de tranen me nog steeds over het gezicht. Je kijk in eerste instantie omdat het zo bizar knap is wat die man doet, maar je moet vooral even naar zijn houding kijken. Hij reageert zelf zó lauw: hij heeft volledig schijt aan wat hij aan het doen is. Hierna gaat 'ie gewoon weer verder met boodschappen doen, denk ik. De blik in de ogen van die mannen naast hem is ook zo prachtig. Puur ongeloof. Haha, ik moet er gewoon wéér om lachen.'
‘Verder gebruik ik YouTube vooral om oude televisiefragmenten of muziek op te zoeken. Het is echt een video-archief geworden en ik kan rustig een uur lang door filmpjes klikken. Ik ben bijvoorbeeld echt fan van Frank Boeijen, maar hij maakte al muziek voordat ik geboren was. Zo’n clip als van “1 miljoen sterren” kun je dus alleen nog maar terugkijken op YouTube. Het ziet er natuurlijk verschrikkelijk gedateerd uit, maar dat maakt het ook weer mooi. Met die gekke kleren en kapsel is het een soort antropologische studie.’
Wat is jouw favoriete YouTube-video? Stuur hem ons op Twitter met de hashtag #VraagVanVandaag!
Eus was te gast om te praten over zijn nieuwste boek: 'Turis'.

Meer over:

ozcan akyol, youtube
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.