De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Wat vind jij: de proefballon

29-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
133 keer bekeken
  •  
Wat vind jij proefballon
In de 'Wat vind jij'-rubriek vragen wij jouw mening naar aanleiding van het nieuws. 
De proefballon. Of beter: het proefballonnetje . Voor politici de ideale manier om zich in de kijker te spelen en het publieke debat te domineren. Zonder al te veel gevolgen, want god verhoede dat men goede ideeën eerst echt uitwerkt, waardoor ze wel eens echt tot wetten zouden kunnen leiden. Da’s namelijk heel veel gedoe, lange termijn enzo.
En Klaas Dijkhoff is natuurlijk de koning van het proefballonnetje: hoge maximumsnelheid op meer wegen, harder straffen in probleemwijken, een verbod op demonstraties tijdens de Sinterklaasintocht, allemaal luchtige ideetjes die worden opgelaten om de kiezer te plezieren. Media-momentje pakken en door. En als daar kritiek op komt laat je daadwerkelijk 500 echte ballonnen op om een statement te maken. En grijpen andere partijen dit weer aan om hun eigen smoel te tonen, zoals de aangifte van de Partij voor de Dieren: Dijkhoffs ballonnen zijn milieuvervuiling.
Maar wat vind jij ervan? Is het ondertussen een goed politiek instrument? Of een verschrikkelijke uitwas van de macht van spindoctors met hun media-plannetjes? Laat het weten:
Proefballonnetjes van politici zijn:
Irritant, je hebt er werkelijk niks aan, het is politieke gebakken lucht
Heel goed, je weet beter waar een politicus voor staat en dat is broodnodig
Make Online Surveys in Minutes - Survey MakerMake Online Surveys in Minutes - Survey Maker
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.