De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Web Draait Door: Deze drone kan je vermoorden

  •  
20-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
Tumb drones
In deze video zien we een presentatie van een bedrijf dat militaire apparatuur en wapens maakt, waaronder drones. Ze presenteren een nieuwe lijn van producten. Drones die explosieven bij zich dragen en 100 keer sneller reageren dan een mens. De drones zijn gemaakt om in groepen te werken en draaien volledig op AI (Artificial Intelligence), kunstmatige intelligentie. Ze dragen explosief bij zicht waardoor ze een mens in enkele seconden kunnen uitschakelen. Kijk de video hieronder. 
Eigenlijk zijn deze wapens nog niet echt. Deze simulatie is bedacht door de website autonomousweapons.org om te laten zien wat ons te wachten kan staan. De organisatie wil dat er een stop komt op het produceren en het ontwikkelen van autonome wapens zoals deze drones. 

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.