De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Web Draait Door: gezichten uit de computer

  •  
23-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Thumb WDD AI portretten
In de rubriek Web Draait Door elke werkdag een mooie, leuke, spannende, intrigerende video of fotoreeks van ’t web.
Vele jongens en meisjes dromen ervan model te worden. Maar dat zal in de toekomst waarschijnlijk verdwijnen, want dan komen die perfecte plaatjes gewoon uit de computer. Al enige tijd zijn projecten te zien die portretten maken met behulp van kunstmatige intelligentie. Kijk maar eens op thispersondoesnotexist.com, waar al behoorlijk overtuigende resultaten worden geboekt. En recent een volgende stap: het bedrijf Icons8 biedt een gratis download aan met 100.000 gezichten. Rechtenvrij, dus voor alles te gebruiken. Het is natuurlijk wachten tot criminelen hun voordeel doen met dit gegeven, maar de ontwikkeling is niet te stoppen. Zie jij dat de foto's niet echt zijn? Het gaat trouwens niet altijd goed, kijk maar onderaan het artikel.
WDD Ai portretten6
WDD Ai portretten5
WDD Ai portretten4
WDD Ai portretten3
WDD Ai portretten2
WDD Ai portretten1
Deze portretten zijn niet perfect uit de computer gekomen, maar misschien is het juist goed om geen perfecte wereld te creëren?
Foutje 3
foutje 2
Kijk hier alle foto's   
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.