De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Web Draait Door: metamorfose van de Herculeskever

  •  
18-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1046 keer bekeken
  •  
WDD Kever site
De Herculeskever (Dynastes hercules) is een van de grootste kevers ter wereld; de grootste exemplaren kunnen meer dan 15 centimeter lang worden! De Herculeskever is ook enorm sterk: hij kan tot wel 850 keer zijn eigen gewicht dragen. De kever is daarmee het op één na sterkste levende wezen op de wereld. Het dier komt voor in de regenwouden van Colombia, Venezuela, Peru, Ecuador, Bolivia, Costa Rica en Brazilië.
In onderstaand filmpje kun je de metamorfose van de kever zien. Het beest leeft 1 à 2 jaar als larve, waarin het al tunnelgravend in rottend hout leeft. Daarna volgt de transformatie tot kever. Dat levert Alien-achtige taferelen op. Is jouw maag sterk genoeg om het filmpje uit te kijken? 

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.