De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Web Draait Door: stoere sheriff ziet voor het eerst kleur

  •  
21-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wdd kleurenblind
Zelfs deze stoere sheriff is tot tranen ontroerd wanneer hij voor het eerst kleur ziet. Ben je benieuwd of jij kleurenblind bent? Test het onderaan de pagina.
Deze Amerikaanse sheriff is zijn hele leven kleurenblind geweest. Afgelopen week gaf een college waarmee hij al 8 jaar samen werkt bij de Humboldt County Sheriff’s Office hem een EnChroma bril.
De meeste mensen die last hebben van kleurenblindheid zijn niet blind voor kleur, maar hebben moeite bepaalde kleuren herkennen, omdat ze verschillende tinten niet of heel moeilijk van elkaar kunnen onderscheiden. Kleurenblindheid wordt meestal genetisch overgedragen en gedragen op het X-chromosoom en komt bij 8% van de mannen voor. Bij vrouwen is dit maar 0,5%. Een vader kan zijn rood-groene kleurenblindheid niet doorgeven aan zijn zonen, maar als de moeder rood-groen kleurenblind is, zullen al haar zonen ook kleurenblind zijn.
 Klik voor  meer Web Draait Door .
Test hier of jij kleurenblind bent
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.