De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Wie vind jij beter: Ennio Morricone of John Williams?

25-02-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
Eric Corton Adil El Arbi Enio Morricone
Zondagnacht worden de Oscars uitgereikt. In de categorie 'Beste Soundtrack' woedt een ware titatenstrijd. Het is Ennio Morricone (genomineerd voor 'The Hateful Eight') versus John Williams (genomineerd voor 'Star Wars: The Force Awakens'). Oftewel: 527 originele soundtracks, waarvan er geen enkele met een Oscar bekroond is, tegen de man die naast vijf Academy Awards ook drie Grammy's op de schoorsteenmantel heeft staan. In de uitzending van vanavond zullen Eric Corton en Adil El Abri het duel met elkaar aangaan om te bepalen wie van deze twee legendarische componisten het meest recht heeft op een Oscar, maar wij zijn vooral heel erg benieuwd naar jouw mening. Wie vind jij de beste componist, Ennio Morricone of John Williams? 
Ennio Morricone
- Schreef de tune die na The Good, The Bad & The Ugly synoniem is geworden voor het Western-genre. Onderstaande noten kent iedereen, of je The Good, The Bad & The Ugly nu gezien hebt of niet (ga je schamen , in dat laatste geval).
- Met meer dan 10 miljoen verkochte exemplaren is zijn soundtrack voor Once Upon a Time in the West wereldwijd uit tot één van de meest succesvolle, instrumentale soundtracks.
- Quentin Tarantino zweert bij Morricone. Ennio maakte zo op zijn zevenentachtigste nog even de soundtrack voor Tarantino's 'The Hateful Eight'. 
- Dit is zijn bekendste werk:
John Williams
- Won al vijf keer een Oscar voor de beste soundtrack, namelijk voor: Fiddler on the Roof (1971), Jaws (1975), Star Wars (1977), E.T. (1982) en Schindler’s List (1993).
- Werd maar liefst 50 (!) keer genomineerd voor een Oscar.
- Steven Spielberg schakelt Williams in voor bijna al zijn films. 
- Dit is waarschijnlijk zijn bekendste werk:
Stem hier:
Wie vind jij de beste soundtrack-componist? @EricCorton & @AdilElArbi vechten 't uit!> https://t.co/3vWkCSjlDi #DWDD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.