Vanaf 2 september 2019 weer op NPO 1

 • Winnaar herfstfoto-wedstrijd

  Tineke en Matthijs

  Afgelopen herfst toonden we de prachtige fotoserie ‘Dutch Heather Seasons’ van Albert Dros; het was de aanleiding voor onze herfstfoto-wedstrijd. Vele inzendingen volgden, van zowel professionals als amateurs. Jullie konden vervolgens stemmen op de site, uit de top 10 koos Albert Dros een winnaar. En dat is geworden: Tineke Muller! En wel met onderstaande foto: 

  We vroegen Albert Dros waarom hij deze foto koos:

  "Wat een prachtige mysterieuze sfeer. Het silhouet van het paard als onderwerp werkt hier erg goed. Wat ik zelf leuk vind is dat het doorkijkje gedeeltelijk groen en gedeeltelijk bruin is. De transitie naar de herfst komt zo op verschillende manieren terug in de foto. Een verdiende winnaar!" 

  Tineke kwam langs in de studio en het was ook nog haar verjaardag! In ons media-café kreeg zij een diner voor twee. We vroegen haar naar de winnende foto en haar drie zelfgemaakte favorieten:

  Hi Tineke, dubbel gefeliciteerd! Hoe en waar heb je de foto gemaakt? 

  "De foto is gemaakt in het Quintusbos in Glimmen (Groningen). Het was een mistige herfstmorgen, rond een uur of negen, het was heerlijk rustig. Ik heb de foto gemaakt met mijn Nikon Coolpix S9900, een simpele compactcamera. Ik ben absoluut geen professional, maar ik neem de camera wel altijd mee. Als mijn oog ergens op valt, maak ik er een foto van. Dat varieert van dauwdruppels op een blaadje tot bovenstaande foto. Gewoon op de automaat."

  Je hebt voor ons drie foto's geselecteerd. Kun je er iets over vertellen?

  "Dit is in kroeg 'De Drie Gezusters' in Groningen. Het was rustig, een uitzondering. Ik zag het mooie licht en maakte de foto. Zo maak ik eigenlijk al mijn foto's, gewoon spontaan."

   

  "Hier zien we Nicolien de ram, gemaakt bij zorgboerderij de Mikkelhorst in Haren. Het is een kudde schapen die hier vaak door het dorp trekt en graast op plekken waar niet gemaaid wordt. Die dag werden ze geschoren en daarom stonden ze opeengepakt."


  "Geen reisfoto, dit is ook in Haren; de De Hortus botanicus. Daar is een unieke Chinese tuin. Deze foto is ook gemaakt in de herfst, met een combinatie van bruin en groen, versterkt door de blauwe brug." 

  Bedankt Tineke! En bedankt Albert Dros voor het jureren. Na de uitzending ging Tineke nog even met Matthijs op de foto: 

   

Gerelateerd