Elke werkdag om 19:00 op NPO 1

 • Winnaars National Geographic’s ‘Nature Photographer of the Year' 2017

  NG_tumb_foto2017

  National Geographic heeft de winnende foto's bekendgemaakt van de prestigieuze National Geographic Nature Photographer of the Year-wedstrijd 2017. De hoofdprijswinnaar, geselecteerd uit meer dan 11.000 inzendingen, is de foto hieronder van Jayaprakash Joghee Bojan. Een foto van een mannelijke orang-oetan die achter een boom tuurt in Borneo, Indonesië. Deze foto valt in de categorie ‘Wildlife’. Bekijk hieronder de andere winnende foto's in de andere categorieën, zoals onderwater, vanuit de lucht en landschappen.

  Wildlife 

  1ste plek


   

  2de plek

  We zien een volwassen Caribische roze flamingo die zijn kuiken voedt in Yucatán, Mexico. De foto is gemaakt door Alejandro Prieto.


   

  Publieksfavoriet

  Een grote grijze uil duikt om een prooi te vangen op een veld in New Hampshire, VS. Foto door Harry Collins. 


   

  Landscapes

  1ste plek

  Kort voor de schemering in Kalapana, Hawaï. Een stroom van lava dat op een rots klettert. Een spektakel voor het oog. Foto door Karim Iliya.


   

  2de plek

  Zonlicht werpt een blik op de rotsen die zich in verschillende kleuren laat zien. In Dushanzi Grand Canyon, China. Foto door Yuhan Liao.


   

  Publieksfavoriet

  De zonsondergang verlicht een vuurtoren en een regenboog in de Faeröer. Foto door Wojciech Kruczyński. 


   

  Aerials (van boven)

  1ste plek

  In Sydney, Australië, breekt de vloedgolf bij hoog water over een natuurlijk zwembad, die met de menselijke hand is vergroot in de jaren dertig van de vorige eeuw. Foto door Todd Kennedy. 


   

  2de plek

  Met sneeuw bedekte metasequoia-bomen, ook wel dageraads-sequoia's genoemd, hangen over een weg in Takashima, Japan. Foto door Takahiro Bessho.


   

  Publieksfavoriet

  Trekvogels vliegen uit over een cederboom die stroomafwaarts drijft in een gletsjerrivier in British Columbia, Canada. Foto door Agathe Bernard. 


    

  Underwater (onderwater)

  1ste plek

  Blauw gefilterd licht stimuleert de fluorescerende pigmenten in de heldere tentakels van een buisvormige anemoon in Hood Canal, Washington. Foto door Jim Obester. 


   

  2de plek

  Een vliegende vis zwemt door het pikdonkere water, vijf mijl van Palm Beach, Florida. Foto door Michael Patrick O’Neill.


   

  Publieksfavoriet

  Een Portugees oorlogsschip nadert het strand op een zomerse ochtend; duizenden van deze kwallen spoelen elk jaar aan op de oostkust van Australië. Foto door Matthew Smith. 

  Kijk hier voor meer DWDD Extra

Gerelateerd