De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Zes legendarische Live Aid-optredens

20-02-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2408 keer bekeken
  •  
thumb-liveaid
Ben je ouder dan veertig jaar? Dan is de kans groot dat je op 13 juli 1985 voor de televisie zat, kijkend naar Freddie Mercury en kompanen. Het was de dag van het legendarische Live Aid: een 16 uur durend internationaal benefietconcert, waarmee geld werd ingezameld tegen de hongersnood in Ethiopië.  
De grootste namen van de wereld speelden de hele dag in Londen (Wembley Stadium) of in Philadelphia (JFK Stadium) om geld in te zamelen. Het overtrof alle verwachtingen. Live Aid werd een van de grootste mediaspektakels ooit. Volgens de organisatie keek 40 procent van de wereldbevolking (1,9 miljard!) naar het benefietconcert. Ook financieel was het een groot succes: de Ierse organisator riep de televisiekijkers op om hun “fucking money” te geven met als resultaat een opbrengst van maar liefst 150 miljoen pond. 
Het beroemdste optreden is ongetwijfeld dat van Queen, maar er traden nog veel meer wereldartiesten op. Uit de omvangrijke lijst hebben wij de spraakmakendste optredens op een rijtje gezet. 
  #6 Phil Collins - Against all odds
Opmerkelijk feitje: Phil Colins trad niet alleen in Londen op. Direct na zijn optreden vloog hij per Concorde naar Philadelphia. Een unicum!
#5 Eric Clapton - Layla
#4 David Bowie - Heroes 
#3 U2 - Bad
Het Live Aid-optreden zette U2 definitief op de kaart. Tijdens hun optreden vroeg frontman Bono een vrouw uit het publiek ten dans. 
#2 Dire Straits - Sultans of Swing
#1 Elton John - Rocket Man
En ten slotte natuurlijk het 21 minuten durende optreden van Queen
Het optreden van Queen werd door de BBC verkozen als het beste liveoptreden aller tijden. Vanavond laten we die tijden herleven: Waylon en zijn band spelen de volledige set van het legendarische concert, alle eenentwintig minuten lang, zonder onderbreking, live in onze studio!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.