De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Prijsvraag gesloten: boek Frans de Waal

11-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Frans de Waal
Dank voor je interesse, maar de prijsvraag is reeds gesloten.
Kan een octopus gereedschap gebruiken? Weten chimpansees wat eerlijk is? Kan een vogel raden wat een andere vogel weet? Voelen ratten empathie met hun vrienden? Niet zo lang geleden zou het antwoord op al deze vragen ‘Nee’ geweest zijn, maar nu zijn we er niet meer zo zeker van. Als je goed kijkt, blijken dieren een stuk slimmer te zijn dan we dachten. Wat is het verschil tussen menselijke en dierlijke intelligentie, en vooral: hoe komen we daarachter? Het zijn vragen die Frans de Waal al zijn hele carrière bezighouden. De laatste jaren heeft het onderzoek naar dierlijke intelligentie een grote vlucht genomen. Onderzoekers proberen zich steeds meer te verplaatsen in het standpunt van dieren. In 'Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?' maakt Frans de Waal de balans op. Een fascinerend boek dat je op een werkelijk andere manier laat kijken naar wat dier én mens kunnen.
Wil jij kans maken op het boek 'Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?'? Doe mee met onze prijsvraag! Wij mogen een gesigneerd exemplaar weggegeven! Geef antwoord op de volgende vraag: In welke dierentuin begon Frans de Waal zijn loopbaan?
Meer weten over Frans de Waal en intelligentie bij dieren? Vrijdag 15 april geeft hij een lezing in dierentuin Artis.

Meer over:

primatoloog, dieren
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.