De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Zo ga jij gezonder met je telefoon om

28-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Tumb Zo ga jij gezonder met je telefoon om
Pushmeldingen zoemen in je zak, rode bubbels vragen aandacht en eindeloze afleidingen zitten binnen handbereik. Het kan onmogelijk voelen om je telefoon weg te leggen. Maar als je de trucjes kent, kun je een gezondere relatie krijgen met je telefoon. 

“Het is niet gemaakt ons te helpen, maar om onze aandacht vast te houden.”

Omdat apps profiteren van de totale tijd die jij op hun platform besteedt, is er een sterke stimulans om psychologische trucs te gebruiken om je eindeloos verslaafd te houden. De meeste apps zijn niet gemaakt ons te helpen, maar om onze aandacht vast te houden. Maar het hoeft niet zo te zijn. In deze video drie manieren waarop smartphones zijn ontworpen om je verslaafd te houden.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.