De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Zo heb je deze hits nog nooit gehoord

25-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
510 keer bekeken
  •  
majeur mineur nirvana
Als je geen muzikant bent, zegt het je waarschijnlijk niets. Maar veel muziek die je luistert, is op te delen in twee verschillende toonsoorten, namelijk de mineur en de majeur toon. Majeur is in de muziektheorie een van de twee gebruikelijke westerse toongeslachten; het andere is mineur. Om het heel gemakzuchtig te zeggen: mineur is een sombere toon en majeur is een blije toon.
De bekende onderstaande nummers zijn veranderd van mineur naar majeur. Dat zorgt bijvoorbeeld bij 'Smells Like Teen Spirit' van Nirvana voor een groot verschil, het lijkt nu meer op een blije pretpunk-band. Hier vijf voorbeelden van bekende nummers die van mineur veranderd zijn in een majeur. Luister ze allemaal, het is hilarisch!

Nirvana - Smells Like Teen Spirit:

R.E.M - Losing My Religion:

Metallica - Nothing Else Matters:

Europe - The Final Countdown:

En een klassieker, Symfonie Nr. 5 van Van Beethoven:

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.