De Wereld Draait Door is gestopt. De talkshow met Matthijs van Nieuwkerk had op 27 maart 2020 de allerlaatste uitzending. 15 seizoenen lang is DWDD op de buis geweest. Je kunt hier op de site nog uitzendingen en fragmenten terugkijken.

Peter en de Wolf in een educatieve app van het Concertgebouworkest

14-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
thumb-peterendewolf
Op maandag 10 december stond onze uitzending geheel in het teken van het muzikale sprookje ‘Peter en de Wolf’. Het sprookje van de Russische componist Sergej Prokofjev ging ruim 80 jaar geleden in première, maar is nog altijd een veelbeluisterd stuk voor jong en oud.
Na veel enthousiaste reacties van pers en publiek op de special, heeft BNNVARA besloten de live uitvoering van het Nederlands Kamerkoor nogmaals uit te zenden, en wel op eerste kerstdag! In bijna een half uur spelen de musici onder leiding van Gordan Nikolic en met verteller Paul de Leeuw het complete stuk. DWDD presenteert: Peter en de Wolf op dinsdag 25 december om 14.45 bij BNNVARA op NPO1.
Het Koninklijk Concertgebouworkest bracht onlangs een bijzondere app uit: speciaal voor kinderen maakten ze een interactieve app waarin je kennis kunt maken met de avonturen van Peter, grootvader, de kat, de eend, het vogeltje en natuurlijk de akelige wolf.  Een video-opname van het Concertgebouworkest onder leiding van Otto Tausk vormt de basis van de app. De opname is verrijkt met interactieve illustraties en animaties van Cristina Garcia Martin, begeleid door de vertelstem van acteur Tom Jansen. Zo leren kinderen spelenderwijs van alles over de muziek en over muziekinstrumenten. Meer informatie over de app vind je hier.   
Door de jaren heen zijn er ontzettend veel varianten op het stuk gemaakt. Wij hebben de leukste versies hier op een rijtje gezet!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.